Криминальная хроника Украины на 14.04.08

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 2 239 заяви про злочини. Вжитими заходами 968 (43,2 %) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – 5 вбивств, 9 фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, 3 розбійні напади, 35 пограбування, 7 фактів незаконного заволодіння транспортними засобами. За незаконне зберігання зброї затримано 24 особи. У правопорушників вилучено обріз мисливської рушниці та 26 набоїв.

За злочини у сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 51 особу, у яких вилучено 1,2 кг наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 1 771 особу.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 7 осіб.

Упродовж минулого тижня порушено 780 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості, з них 322 – у сфері службової діяльності.

У місті Одеса в результаті проведення оперативно-розшукових заходів міліцією затримано місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він у квітні 2003 року у своєму гаражі, з метою приховування скоєних ним шахрайських дій, пов’язаних з фінансово-господарською діяльністю приватного підприємства, вбив молотком жительку цього ж міста, співробітника згаданого підприємства, а тіло закопав у вказаному гаражі (знайдено).

В Сімферополі 6 квітня у своїй квартирі було знайдено мертвим з ножовим пораненням грудей місцевого жителя. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів міліцією за підозрою в скоєнні вбивства затримано жителя одного з селищ Автономної Республіки Крим. Попередньо встановлено, що він уранці 5 квітня в квартирі потерпілого під час сварки, що виникла на ґрунті неприязних відносин, вбив ножем господаря.

У Деснянському районі міста Києва в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано громадянина Республіки Азербайджан. Попередньо встановлено, що він уночі 13 квітня на вулиці під час раптово виниклої сварки заподіяв ножове поранення грудей киянину.

В Автономній Республіці Крим працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито працівника суховантажного судна. Встановлено, що на зазначеному судні на територію України було ввезено 112 тонн м’яса яловичини без відповідних документів. Органами слідства СБ України порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.201 КК України (контрабанда)

На Львівщині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито 8 приватних підприємців. Вони впродовж 2005-2006 років за підробленими документами незаконно ввезли на територію України 77 вантажних автомобілів на загальну суму 1,3 млн. гривень. Прокуратурою області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.201 КК України (контрабанда)

На Одещині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито викладача одного з Вузів. Вона вимагала та отримала 1 110 грн. хабара від старости навчальної групи за успішну здачу заліків студентами зазначеної групи. Задокументовано ще сім фактів отримання правопорушницею хабарів. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 КК України (одержання хабара)

У Святошинському районі міста Києва 13 квітня наряд дорожньо-патрульної служби намагався перевірити документи у водія автомашини, який порушив Правила дорожнього руху. Останній та його пасажири, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, накинулися на працівників міліції. Працівник міліції, після попереджувального пострілу з табельного пістолета Макарова, затримав правопорушників. Ними виявилися п’ятеро киян. Прокуратурою району порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.345 КК України (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу).

ДЗГ МВС України

You may also like...