На Хмельнитчине четверо подонков сожгли автомобиль и избили до полусмерти его хозяина (фото)

Жертвою власної гостинності та довірливості став 33-річний мешканець Тернопільської області, який уже кілька місяців поспіль разом зі своїм 18-річним земляком працював на Хмельниччині на будівництві. Якось у п‘ятницю ввечері робітники вирішили відзначити закінчення робочого тижня, виїхавши на природу, до того ж і погода виявилася теплою. Обравши мальовничу галявину поблизу одного з дачних масивів, молодики перетворили капот їхнього «Фольксвагена» на імпровізований стіл, розклавши на ньому завбачливо прихоплені з собою продукти.

Коли застілля було у самому розпалі, на галявині з‘явилося четверо місцевих чоловіків. Гостинні тернополяни одразу запросили візитерів приєднатися до їхнього застілля. Частування, розраховане на двох, швидко закінчилося, тому власник «Фольксвагена», прихопивши із собою одного з місцевих у якості провідника, подався до найближчого села, аби придбати ще харчів та випивки. У магазині щедрий заробітчанин, купуючи продукти, ненароком показав новому знайомому вміст власного гаманця, у якому було близько п‘яти тисяч гривень. Він і подумати не міг, що у цю саму мить практично власноруч підписав собі смертний вирок, адже у його супутника, який уже мав за плечима судимість, одразу визрів злочинний намір.

Повернувшись, чоловіки продовжили застілля. Аж раптом старший із тернополян відчув страшної сили удар по голові. Слід за цим випадкові знайомі заходилися штрикати його ножем та щосили бити ногами. Втрачаючи свідомість від страшного болю та численних поранень, бідолаха краєм ока встиг помітити, як зловмисники сіли у його «Фольксваген» та поїхали геть.

Тим часом землякові потерпілого, якому теж дісталось від злодіїв, все ж вдалося вирватися з їх рук та втекти. Діставшись найближчого села, він одразу повідомив про надзвичайну подію до Хмельницького райвідділу міліції.

Слідчо-оперативна група негайно виїхала на місце пригоди, а весь особовий склад міліцейського відділку перекрив можливі шляхи втечі підозрюваних. Коли міліціонери знайшли на лісовій галявині закривавленого потерпілого, в ньому ледь жевріло життя. За словами лікарів, запізнись правоохоронці хоч на декілька хвилин, чоловік помер би від крововтрати.

З‘ясувавши обставини вчиненого злочину, працівники міліції швидко встановили особи чотирьох підозрюваних, які виявились мешканцями одного з навколишніх сіл. Найстаршому зі зловмисників було 35 років, а наймолодшому йшов сімнадцятий рік. Троє із них, в тому числі і неповнолітній, раніше уже були засуджені за вчинення різних злочинів, серед яких крадіжки, незаконне зберігання наркотиків і зброї, нанесення тілесних ушкоджень. Поплічники, після того, як вчинили розбійний напад на нових знайомих, сіли у їхній автомобіль та спробували втекти. Та керований п‘яним водієм транспортний засіб швидко заглох, тому зловмисники кинули його посеред лісу і, аби приховати сліди злочину та власні відбитки пальців, добре відомі правоохоронцям, підпалили машину. Далі вони подалися до рідного села. Та відіспатися після нападу та витратити вкрадені гроші злочинному квартету не вдалося, бо незабаром населений пункт заполонила міліція. Зрозумівши, що це прийшли «по їхні душі», чоловіки заходилися тікати. Найстаршого з них працівники міліції затримали. Інших трьох іще розшукують, тому прохання до усіх, кому що-небудь відомо про місцезнаходження осіб, зображених на фотографіях, повідомити за телефонами у Хмельницькому: 2-12-24, 2-34-76 або 02. Анонімність гарантована.

Прикмети підозрюваних:

1. Баб’як Сергій В’ячеславович, 05.10.1991 р.н., уродженець та житель с. Іванківці Хмельницького району Хмельницької області . Прикмети: на вигляд 20 років, зріст 170 см., середньої тілобудови, обличчя смагляве, волосся темне кучеряве, стрижка коротка.

2. Севергін Володимир Анатолійович, 02.02.1989 р.н., уродженець та житель с. Олешин Хмельницького району Хмельницької області. Прикмети: на вигляд 18-19 років, обличчя смагляве, зріст 165 см., середньої тілобудови, волосся світле пряме, стрижка коротка.

3. Форсюк Денис Васильович, 17.11.1989 р.н., уродженець м. Хмельницького, проживає в с. Іванківці Хмельницького району Хмельницької області. Прикмети: на вигляд 20 років, зріст 170 см., середньої тілобудови, волосся світле пряме, стрижка модельна, волосся середньої довжини. В мочці правого вуха сережка.

По факту нападу та незаконного заволодіння транспортним засобом порушена кримінальна справа та проводиться розслідування. Тривають заходи по розшуку підозрюваних.

Інна Проник, ВЗГ УМВС України в Хмельницькій області

You may also like...