Криминальная хроника Украины на 04.05.08

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 2190 заяв про злочини. Вжитими заходами 916 (41,8 %) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – 8 вбивств, 6 фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, 2 розбійних напади, 17 пограбувань, 4 незаконних заволодінь транспортними засобами. За незаконне зберігання зброї затримано 11 осіб. У правопорушників вилучено пістолет-кулемет, два пістолети, чотири одиниці саморобної вогнепальної зброї, гранату, 200 г вибухівки та 65 набоїв.

За злочини у сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 68 осіб, у яких вилучено 0,8 кілограма наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 2801 особу.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 12 осіб.

Протягом минулої доби порушено 27 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості, з них 5 – у сфері службової діяльності, у тому числі 2 – про хабарництво. Серед порушених кримінальних справ на пріоритетних напрямах економіки 3 – у бюджетній сфері.

Працівниками Державтоінспекції припинено 23106 порушень Правил дорожнього руху, допущених водіями, у тому числі 1522 факти керування транспортом особами, які перебували в нетверезому стані, здійснені виїзди й надано допомогу потерпілим у 111 дорожньо-транспортних пригодах, у яких 24 особи загинули та 119 – травмовані.

У місті Черкаси у підсобному приміщенні лікувального закладу було знайдено мертвим з травмою голови громадянина. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано 54-річного місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він удень в зазначеному приміщенні під час сварки після спільного вживання спиртних напоїв заподіяв смертельні тілесні ушкодження потерпілому.

У місті Черкаси в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано трьох місцевих жителів, один з них раніше судимий. Попередньо встановлено, що вони вночі в квартирі одного громадянина під час сварки після спільного вживання спиртних напоїв заподіяли смертельні ножові поранення господарю.

У столиці затримано 24-річного киянина у якого вилучено понад 2 тис. пігулок сильнодіючих лікарських засобів «Трамадол», «Трайфен», «Димедрол» та «Нормаксон».

На Вінниччині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито посадових осіб товариства з обмеженою відповідальністю. Вони в минулому році надали до відділення акціонерного комерційного банку неправдиві відомості щодо розміру прибутку й незаконно отримали кредит у сумі 380 тис. гривень. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочинів передбачених ч.2 ст.222 і ч.2 ст.366 КК України (шахрайство з фінансовими ресурсами та службове підроблення).

На Волині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито працівника митного посту. Він, без відповідного оформлення, провів огляд вантажу, який не відповідав декларації. Таким чином державі завдано збитки, у вигляді несплати обов’язкових митних платежів, на суму понад 270 тис. гривень. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.3 ст.364 КК України (зловживання владою або службовим становищем).

На Дніпропетровщині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито голову правління автогаражного кооперативу. Він вимагав та отримав 10 тис. доларів США хабара від приватного підприємця за виділення йому п’яти земельних ділянок під забудову гаражів. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.2 ст.368 КК України (одержання хабара).

ДЗГ МВС України

You may also like...