Криминальная хроника Украины на 12.04.08

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 2001 заяви про злочини. Вжитими заходами 915 (45,7 %) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – 5 вбивств, 8 фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, 3 розбійних напади, 30 пограбування, 5 незаконних заволодінь транспортними засобами. За незаконне зберігання зброї затримано 4 особи. У правопорушників вилучено дві одиниці саморобної вогнепальної зброї, гранату, 100 г вибухівки та 115 набоїв.

За злочини у сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 58 осіб, у яких вилучено 2,7 кілограма наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 1755 осіб.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 19 осіб.

Протягом минулого тижня порушено 474 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості, з них 197 – у сфері службової діяльності, у тому числі 31 – про хабарництво. Серед порушених кримінальних справ на пріоритетних напрямах економіки 105 – у бюджетній сфері, 33 – у сфері приватизації, 31 – у паливно-енергетичному комплексі, 20 – у сфері банківської діяльності, 40 – в агропромисловому комплексі та 6 – у сфері зовнішньоекономічної діяльності.

Працівниками Державтоінспекції припинено 23742 порушення Правил дорожнього руху, допущених водіями, у тому числі 1540 факти керування транспортом особами, які перебували в нетверезому стані, здійснені виїзди й надано допомогу потерпілим у 132 дорожньо-транспортних пригодах, у яких 13 осіб загинули та 177 – травмовані.

У місті Харків в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано 24-річного громадянина однієї з східних республік, студента. Попередньо встановлено, що він увечері, в під’їзді житлового будинку під час сварки, що виникла на ґрунті неприязних відносин, заподіяв ножові поранення місцевому жителю, без постійного місця роботи (госпіталізовано).

У столиці працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито менеджера відділу акціонерного комерційного банку. Вона впродовж 2005-2006 років, під приводом інвестування будівництва житла, заволоділа грошовими коштами інвесторів на загальну суму понад один мільйон гривень. Слідчим відділом порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.4 ст.190 КК України (шахрайство).

На Львівщині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито сільського голову. Він вимагав та отримав хабарі на загальну суму 20 тис. грн. від двох місцевих жителів за сприяння їм у виділенні в приватну власність земельних ділянок. Правопорушника затримано. Проводяться заходи щодо встановлення інших фактів хабарництва. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.2 ст.368 КК України (одержання хабара).

ДЗГ МВС України

You may also like...