Криминальная хроника Украины на 30.05.08

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 3 335 заяв про злочини. Вжитими заходами 1 663 (49,9 %) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – 2 вбивства, 7 фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, 3 розбійні напади, 37 пограбувань, 6 фактів незаконного заволодіння транспортними засобами. За незаконне зберігання зброї затримано 22 особи. У правопорушників вилучено гвинтівку, пістолет, сім одиниць саморобної вогнепальної зброї та 485 набоїв.

За злочини у сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 123 особи, у яких вилучено 11,1 кг наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 3 930 осіб.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 20 осіб.

Упродовж минулої доби порушено 270 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості, з них 12 – у сфері службової діяльності.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 954 дорожньо-транспортні пригоди, у яких 12 осіб загинули та 180 – травмовані.

У місті Артемівськ Донецької області в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він увечері 11 травня в приміщенні товариства з обмеженою відповідальністю вбив оператора букмейкерської контори й вкрав з каси 2 тис. грн. виручки та мобільний телефон.

Поблизу одного з селищ Донецької області 27 березня цього року було знайдено обгорілий труп невідомого. Ним виявився житель обласного центру. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів за підозрою в скоєнні вбивства затримано жителя міста Донецьк. Попередньо встановлено, що він увечері 23 березня разом із двома жителями зазначеного міста, з метою заволодіння квартирою постраждалого, на невстановленій автомашині вивезли останнього до лісосмуги, де заподіяли йому смертельні тілесні ушкодження, а тіло підпалили. Вживаються заходи щодо затримання співучасників злочину.

В одному з селищ Тернопільської області в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він увечері 28 травня у своєму будинку, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, заподіяв смертельні тілесні ушкодження своєму пасинку.

У місті Херсон в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано особу без певного місця проживання і роботи. Попередньо встановлено, що він уночі 5 травня на вулиці, з хуліганських спонукань, заподіяв ножове поранення грудей співробітнику митного посту, який невдовзі помер у лікарні.

У місті Вінниця затримано місцевого жителя та його співмешканку, за місцем тимчасового проживання яких вилучено 5 г амфетаміну й 396 таблеток “екстазі”.

У місті Харків в результаті проведення спеціальної операції затримано місцевого жителя, у якого вилучено одну тисячу капсул сильнодіючого лікарського засобу “Трамадол”.

В Автономній Республіці Крим працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито посадових осіб державної установи. Вони в 2004 році, у порушення вимог Закону України “Про особливості приватизації об’єктів незавершеного будівництва”, затвердили результати аукціону з купівлі відкритим акціонерним товариством об’єктів недобудованого заводу. Встановлено, що вказане ВАТ не мало право бути покупцем зазначених об’єктів, оскільки у його статутному фонді частка державної власності перевищує 25%. Таким чином державі завдано збитки на суму 245 тис. гривень. Прокуратурою автономії порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.233 КК України (незаконна приватизація державного, комунального майна)

На Вінниччині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито посадових осіб відкритого акціонерного товариства. Вони впродовж останніх чотирьох років реалізували основні засоби виробництва, а заборгованість перед кредитором (закрите акціонерне товариство), у сумі 463,4 тис. грн., не погасили. Вказаними діями було спричинено стійку фінансову неспроможність згаданого ВАТ, що призвело до початку провадження у справі про визнання його банкрутом. Прокуратурою району порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.219 КК України (доведення до банкрутства)

На Тернопільщині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито посадових осіб держструктури. Вони в минулому році, без укладання відповідних угод, незаконно виплатили трьом приватним підприємцям, які здійснюють пасажирські перевезення, компенсації за перевезення пасажирів пільгових категорій. Таким чином державі завдано збитки на загальну суму 202,6 тис. гривень. Прокуратурою області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.364 КК України (зловживання владою або службовим становищем)

На Хмельниччині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито місцеву жительку. Вона намагалася дати 1,7 тис. доларів США хабара співробітнику міської ради за сприяння в пільговому отриманні місцевим жителем автомашини. Прокуратурою міста порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.15, ч.4 ст.27 і ч.1 ст.369 КК України (замах на злочин, види співучасників та давання хабара)

ДЗГ МВС України

You may also like...