Криминальная хроника Украины на 09.07.08

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 3 666 заяв про злочини. Вжитими заходами 1 785 (48,6 %) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – 3 вбивства, 10 фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, 3 розбійні напади, 47 пограбувань, 7 фактів незаконного заволодіння транспортними засобами. За незаконне зберігання зброї затримано 11 осіб. У правопорушників вилучено п’ять одиниць саморобної вогнепальної зброї, три обрізи мисливських рушниць, два пістолети, гвинтівку, 300 г вибухівки та 73 набоїв.

За злочини у сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 156 осіб, у яких вилучено 15,1 кг наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 2 343 особи.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 23 особи.

Протягом минулої доби порушено 123 кримінальні справи за злочинами економічної спрямованості, з них 55 – у сфері службової діяльності, у тому числі 8 – про хабарництво.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 914 дорожньо-транспортних пригод, у яких 21 особа загинула та 203 – травмовані.

В місті Вінниця 1 липня на березі річки було знайдено мертвим з ножовими пораненнями невідомого чоловіка. Ним виявився місцевий житель. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано трьох жителів цього ж міста. Попередньо встановлено, що вночі 30 червня двоє з затриманих, на замовлення третього, на березі річки вбили потерпілого, за що отримали винагороду в сумі 500 доларів США.

Поблизу одного з селищ Одеської області 7 липня було знайдено мертвою з травмою голови громадянку Республіки Білорусь. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано громадянина Республіки Молдови. Попередньо встановлено, що він уночі 6 липня, з метою пограбування, заподіяв смертельні тілесні ушкодження потерпілій та викрав мобільний телефон і фотоапарат.

У Солом’янському районі міста Києва 7 липня о 20.00 на вулиці затримано громадянина Республіки Нігерії, який під час бійки розбитою пляшкою заподіяв тілесні ушкодження своєму співвітчизнику.

На Луганщині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито посадових осіб приватного підприємства. Вони, не маючи відповідної ліцензії, уклали з комунальним підприємством незаконну угоду на розробку проектної документації та отримали у вигляді передплати грошові кошти в сумі 645 тис. гривень. Органами слідства МВС України порушено кримінальні справи за ознаками злочинів, передбачених ч.4 ст.190 КК України (шахрайство) та ч.1 ст.202 КК України (порушення порядку зайняття господарською та банківською діяльністю)

На Львівщині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито співробітника відділу контролю забудови території. Він вимагав та отримав 1 тис. грн. хабара від приватного підприємця за не складання відносно неї адміністративного протоколу за самовільне будівництво. Прокуратурою району порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 КК України (одержання хабара)

На Черкащині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито співробітника виробничого підприємства. Він упродовж 2005-2008 років допустив розтрату будівельних матеріалів вказаного товариства на суму 543,6 тис. гривень. Органами слідства МВС України порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.5 ст.191 КК України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем)

ДЗГ МВС України

You may also like...