В Сумах вынесен приговор двоим убийцам

Визнати винними у скоєнні навмисного вбивства та позбавити волі на строки 13 та 14,.5 років такий вирок виніс апеляційний суд м. Суми відносно двох жителів Середино-Буди. В минулому році Сергій Глушенко та Олексій Рагулін позбавили життя 70-річну місцеву жінку. Причина проста – потрібні були її гроші. Ідея скоєння злочину виникла в друзів заздалегідь. Мовляв потрібні були гроші на горілку та розваги. Об’єкт для нападу теж був обраний невипадково. 70-річна місцева жителька Агафья Ковтун окрім пенсії підзаробляла тим, що приторговувала цигарками. Тож гроші в хаті були завжди. З цими думками одного вечора вони і постукали у двері до жінки.

«Потерпіла знала, як Рагуліна так і Глушенка. Вони неодноразово покупали в неї цигарки, – розповідає Петро Ліщишин, заступник прокурора м. Суми, – тому нічний візит жінку не здивував. Діяли зловмисники за заздалегідь спланованим сценарієм: поки Рагулін розпитував про асортимент наявних в неї цигарок, Глушенко зайшов за спину до потерпілої і схватив рукою за шию, почав душити».

Налякана жінка відбивалась від хлопців як могла, але це тільки їх розлютило. Били руками, ногами і навіть скляною пляшкою по голові. Знесилена жінка змушена була віддати негідникам 500 гривень та показати де вона зберігає цигарки, що підготувала для продажу.

Побоюючись бути викритими, негідники вирішили вбити свою жертву. Знаряддя для вбивства знайшли швидко – на столі лежав ніж господарки. Цілили в шию, але лезо зламалось. Жінка кликала на допомогу. ЇЇ знову почали бити. Били жорстоко по руках, ногах, голові. В ящику столу знайшовся ще один ніж. Один удар в шию жінці і життя її обірвалось…

Для того аби оголосити вирок судді знадобилося близько двох годин. Весь цей час підсудні сподівались на лояльне до них відношення суддів. Але закон є закон. Апеляційний суд визнав їх винними у скоєнні розбійного нападу та навмисному вбивстві літньої жінки. Враховуючи те, що глушенко розкаявся та активно допомагав слідству йому призначене покарання у вигляді 13 років позбавлення волі. Рагулін, не зважаючи на те, що вина його була повністю доведена, навпаки, вів себе зухвало, відкидав всі звинувачення на свою адресу, отримав 14,5 років перебування за гратами. Тепер у друзів буде достатньо часу, щоб переосмислити сенс свого життя і зробити для себе певні висновки.

Ельвіра Біганова, СЗГ УМВС в Сумській області

You may also like...