Экономические преступления в Украине за 1-е сентября

Упродовж минулої доби порушено 51 кримінальну справу за злочинами економічної спрямованості, з них 25 – у сфері службової діяльності, у тому числі 4 – про хабарництво. Серед порушених кримінальних справ на пріоритетних напрямах економіки 13 – у бюджетній сфері, 5 – у сфері приватизації та по 3 – у сфері банківської діяльності й паливно-енергетичному комплексі. Кілька прикладів:

На Івано-Франківщині за матеріалами співробітників сектору Державної служби боротьби з економічною злочинністю порушено кримінальні справи за ознаками складу злочинів, передбачених ч.2 ст.364, ч.2 ст.366 Кримінального кодексу України (зловживання владою або службовим становищем та службове підроблення), стосовно заступника селищного голови Богородчанського району. Зловмисник підробив рішення згаданої селищної ради про надання в приватну власність місцевому жителю земельної ділянки площею 0,09 га (вартість 113 тис. гривень).

На Івано-Франківщині за матеріалами працівників сектору Державної служби боротьби з економічною злочинністю порушено кримінальні справи за ознаками складу злочинів, передбачених ч.2 ст.364, ч.2 ст.366 Кримінального кодексу України (зловживання владою або службовим становищем та службове підроблення), стосовно службових осіб сільської ради Богородчанського району. Правопорушники підробили списки осіб для виплати матеріально-грошової допомоги місцевим жителям, які постраждали від стихійного лиха, унаслідок чого з резервного фонду державного бюджету було незаконно виплачено грошові кошти в сумі 125 тис. гривень.

На Луганщині за матеріалами співробітників Управління Державної служби боротьби з економічною злочинністю порушено кримінальну справу за ознаками складу злочину, передбаченого ч.2 ст.368 Кримінального кодексу України (одержання хабара), стосовно голови ліквідаційної комісії сільськогосподарського товариства. Вона вимагала та отримала 65 тис. грн. хабара від директора товариства з обмеженою відповідальністю за укладення з останнім угоди купівлі-продажу нежитлових приміщень (склади зернотоку). Гроші, за вимогою правопорушниці, були перераховані на розрахунковий рахунок, що належить її чоловікові.

На Херсонщині за матеріалами оперативників Управління Державної служби боротьби з економічною злочинністю порушено кримінальну справу за ознаками складу злочину, передбаченого ч.5 ст.191 Кримінального кодексу України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), стосовно службових осіб товариства з обмеженою відповідальністю. Зловмисники розтратили 1 573,2 тонни зерна пшениці (вартість 2,4 млн. гривень), що зберігалося на території згаданого товариства на підставі договору відповідального зберігання, укладеного з іншою комерційною структурою.

Департамент Державної служби боротьби з економічною злочинністю МВС України

You may also like...