Великобритания впервые экстрадировала в Украину преступника, разыскиваемого по каналам Интерпола

Великобританія вперше екстрадувала в Україну злочинця, якого розшукували каналами Інтерполу. Зловмисник, громадянин України (1979 р.н.), був доставлений в аеропорт «Бориспіль» рейсовим літаком Лондон-Київ під конвоєм МВС. Підозрюваного каналами Інтерполу розшукувало Управління МВС в Івано-Франківській області за вчинення злочину, передбаченого ст. 121 (умисне нанесення тяжких тілесних ушкоджень) Кримінального кодексу.Зловмисника було затримано на території Великобританії у лютому 2008 року із фальшивими документами. Після перевірки, проведеної каналами Інтерполу, було встановлено дійсне прізвище та ім’я цього чоловіка, а також те, що він розшукується українськими правоохоронцями. Наразі зловмисника вже доправлено до Івано-Франківської області для притягнення до кримінальної відповідальності за скоєний злочин.

За словами першого заступника міністра внутрішніх справ України, куратора Національного центрального бюро Інтерполу в Україні Володимира Бедриківського, це перша екстрадиція розшукуваного зловмисника з Великобританії до України. «Передача громадянина з Великобританії до України свідчить про авторитет та повагу до української служби Інтерполу», – сказав він. Торік до України вперше були проведені екстрадиції з Швейцарії та Греції.

Як повідомив генерал-лейтенант міліції Володимир Бедриківський, впродовж 2008 року із використанням можливостей Інтерполу було встановлено особи 151 злочинця, які розшукувалися правоохоронними органами України та закордонних країн (за аналогічний період 2007 року – 146). Зокрема, в Україні знайдено 64 особи, які розшукувалися зарубіжними колегами. Найбільше знайдено зловмисників з Чехії – 21 особу. По 7 осіб – на відповідні запити з Німеччина та Польщі, по 5 – на запити з Угорщини та Литви. За кордоном каналами Інтерполу розшукано 87 осіб, найбільше в Росії – 11, в Чехії та Німеччині – по 10, Польщі, Ізраїлі та Італії – по 7.

Прес-служба НЦБ Інтерполу в Україні

You may also like...