Криминальная хроника Украины на 25.09.2008

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 3 460 заяв про злочини. Вжитими заходами 3 460 (38,7%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – 3 вбивства, 7 фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, 31 пограбування, 7 розбійних нападів, 14 фактів незаконного заволодіння транспортними засобами.За незаконне зберігання зброї затримано 32 особи. У правопорушників вилучено два пістолети, сім обрізів мисливських рушниць, п’ять одиниць саморобної вогнепальної зброї, дві гранати, 200 грамів вибухівки та 276 набоїв.

За злочини у сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 57 осіб, у яких вилучено 35,9 кілограма наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 5 695 осіб.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 34 особи.

Протягом минулої доби порушено 214 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості, з них 105 – у сфері службової діяльності, у тому числі 25 – про хабарництво.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 145 дорожньо-транспортних пригод з потерпілими, у яких 17 осіб загинули та 194 – травмовані.

У Харкові затримано 25-річного громадянина Грузії (в Україні перебуває з метою працевлаштування). Попередньо з’ясовано, що він удень в приміщенні кафе відібрав у 40-річного місцевого мешканця 1,9 тисяч гривень.

У місті Антрацит Луганської області затримано 53-річного безробітного громадянина, за місцем мешкання якого вилучено 200 грамів вибухівки.

У Солом’янському районі Києва затримано 35-річного безробітного місцевого жителя, в якого вилучено 100 грамів амфетаміну та 100 таблеток “екстазі”.

У Львові затримано 44-річного безробітного жителя міста Трускавець Львівської області, у якого вилучено 999 таблеток трамадолу.

В Автономній Республіці Крим працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито посадовця з охорони навколишнього природного середовища. Він вимагав та отримав 900 гривень хабара від приватного підприємця за непритягнення його до адміністративної відповідальності за непроведення робіт з утилізації відходів пально-мастильних матеріалів на власній станції технічного обслуговування. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 (одержанная хабара) КК України.

У Києві працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито двох службовців одного із районних управлінь юстиції столиці. Вони вимагали та отримали 35 тисяч гривень хабара від місцевої жительки за відкриття виконавчого провадження у цивільній справі. Прокуратурою міста порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 (одержання хабара) КК України.

У Києві працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито начальника одного з відділів комунального підприємства. Він вимагав та отримав 200 доларів США хабара від приватного підприємця за сприяння останньому в поверненні йому раніше демонтованого торговельного павільйону (29 лютого цього року рішенням Оболонського районного суду цього начальника було засуджено за аналогічний злочин до трьох років позбавлення волі з відстрочкою виконання вироку на один рік та без позбавлення його займаної посади). Органами прокуратури столиці порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 (одержання хабара) КК України.

У Хмельницькій області працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито службовців одного з обласних та районних лісових господарств. Вони, у порушення ст.19 Лісового кодексу України, за попередньою змовою, на підставі незаконно наданих лісорубних квитків, зрізали 1,65 тисяч дерев різних порід, чим завдали збитки державі на суму понад 570 тисяч гривень. Хмельницькою міжрайонною природоохоронною прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ст.246, ч.2 ст.364, ч.2 ст.366 (незаконна порубка лісу, зловживання владою або службовим становищем та службове підроблення) КК України.

ДЗГ МВС України

You may also like...