Криминальная хроника Украины на 29.10.2008

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 3 688 заяв про злочини. Вжитими заходами 1 614 (43,8%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – 31 пограбування, 3 розбійні напади, 2 факти незаконного заволодіння транспортними засобами.

За незаконне зберігання зброї затримано 12 осіб. У правопорушників вилучено два обрізи мисливських рушниць, три одиниці саморобної вогнепальної зброї, три гранати та 348 набоїв.

За злочини у сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 66 осіб, у яких вилучено 44,8 кілограма наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 5 828 осіб.      

За порушеними кримінальними справами заарештовано 38 осіб.

Протягом минулої доби порушено 129 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості, з них 59 – у сфері службової діяльності, у тому числі 12 – про хабарництво.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 144 дорожньо-транспортні пригоди з потерпілими, у яких 25 осіб загинули та 166 – травмовані.

У Святошинському районі міста Києва в озері було знайдено з ножовими пораненнями тіло 35-річного безробітного місцевого жителя. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів міліцією затримано підозрюваного – 34-річного жителя Закарпатської області. Попередньо встановлено, що він удень спільно з 32-річним безробітним жителем Вінницької області, під час сварки та після спільного вживання спиртних напоїв, убили потерпілого й, з метою приховування злочину, вкинули його тіло до озера. Вживаються заходи щодо розшуку та затримання співучасника злочину.

У місті Кіровограді в результаті проведення оперативно-розшукових заходів міліцією затримано 52-річного безробітного місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він, з хуліганських спонукань, пострілом із власної зареєстрованої мисливської рушниці завдав вогнепальне дробове поранення ноги 47-річному місцевому жителю (медичну допомогу надано без госпіталізації). З місця події вилучено гільзу та набої до мисливської рушниці 12 калібру. Зброю вилучено.
У місті Львові в результаті проведення оперативно-розшукових заходів міліцією затримано двох безробітних місцевих жителів віком 28 та 27 років. Попередньо встановлено, що вони ввечері зламали замки вхідних дверей, проникли до квартири 32-річного жителя згаданого міста, фотокореспондента однієї з місцевих газет,  й викрали ноутбук та відеоапаратуру. Викрадене вилучено.

У селищі Межовій Дніпропетровської області в результаті проведення оперативно-розшукових заходів викрито двох місцевих жителів, учнів загальноосвітньої школи. Попередньо встановлено, що вони ввечері в згаданому селищі, з хуліганських спонукань, пошкодили гранітні плити на меморіалі воїнам, загиблим у Великій Вітчизняній війні.

У місті Мелітополі Запорізької області до міліції зателефонував невідомий. Він повідомив, що в приміщенні загальноосвітньої школи закладено вибухівку. На час обстеження було евакуйовано 468 учнів та вчителів зазначеного навчального закладу. Вибухонебезпечних предметів не виявлено. Вжитими заходами встановлено, що це неправдиве повідомлення, з хуліганських спонукань, зробив 17-річний учень згаданої школи.

У місті Керчі Автономної Республіки Крим затримано 21-річного безробітного місцевого жителя, за місцем проживання якого вилучено гранати РГД-5, Ф-1 та чотири набої калібру 7,62 міліметрів.

У місті Черкасах затримано 45-річного громадянина Азербайджану, за місцем тимчасового проживання якого вилучено 218,1 грама героїну.

У місті Звенигородці Черкаської області затримано 53-річного безробітного чоловіка, за місцем проживання якого вилучено 89,4 грама героїну.

У селі Пушкіному Совєтського району Автономної Республіки Крим затримано 43-річного безробітного чоловіка, за місцем проживання якого вилучено 15 кілограмів марихуани.

У Житомирській області працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито голову однієї із сільських рад Коростишівського району. Він вимагав та отримав 100 тисяч гривень хабара від представника приватного підприємства за сприяння у виділенні зазначеному підприємству земельної ділянки площею 8 гектарів для будівництва теплиць на території згаданої сільради. Прокуратурою області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 (одержання хабара) КК України.

У Донецькій області працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито працівника Слов’янської ділянки енергонагляду відкритого акціонерного товариства. Вона упродовж 2007 – 2008 років, увійшовши в довіру до дев’яти приватних підприємців, отримувала від останніх грошові кошти за спожиту електроенергію й в подальшому вказані гроші привласнювала. Таким чином зазначеним приватним підприємцям завдано збитки на загальну суму 192,8 тисяч гривень. Прокуратурою міста Слов’янська порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.4 ст.190 (шахрайство) КК України.

У місті Києві працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито посадовця товариства з обмеженою відповідальністю. Він у квітні цього року уклав з одним з Міністерств договір про надання гуманітарної допомоги в межах проведення міжнародного заходу на виконання Указу Президента України “Про надання гуманітарної допомоги Республіці Молдова”. За умовами зазначеного договору згадане Міністерство перерахувало на розрахунковий рахунок згаданого товариства понад 2,7 мільйона гривень, які посадовець у подальшому перевів у готівку та привласнив. Прокуратурою Шевченківського району столиці порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.4 ст.190 (шахрайство) КК України.

У Львівській області працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито службових осіб державного підприємства санаторно-курортного лікувального центру. Вони упродовж останніх трьох років, без отримання відповідного дозволу, незаконно використали 184,5 тисяч кубічних метрів води на загальну суму 682,5 тисяч гривень. Слідчим управлінням ГУМВС в області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.240 КК України (порушення правил охорони надр)

ДЗГ МВС України

You may also like...