Криминальная хроника Украины на 11–13.01.2009

Криминальная хроника Украины на 11–13.01.2009

11.01.2009

 Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 3383 заяви про злочини. Вжитими заходами 1 614 (47,7%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – 3 вбивства, 6 фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, 8 розбійних нападів, 37 пограбувань, 6 фактів незаконного заволодіння транспортними засобами.

 За незаконне зберігання зброї затримано 19 осіб. У правопорушників вилучено пістолет, чотири гвинтівки, шість обрізів мисливських рушниць, сім одиниць саморобної вогнепальної зброї, дві гранати, 500 грамів вибухівки та 652 набої.

 За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 46 осіб. У них вилучено 11,6 кг наркотиків.

 За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 5 116 осіб.

 За порушеними кримінальними справами заарештовано 20 осіб.

 Упродовж минулої доби порушено 83 кримінальні справи за злочинами економічної спрямованості, з них 30 – у сфері службової діяльності, у тому числі 3 – про хабарництво.

 Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 68 дорожньо-транспортних пригод з потерпілими, у яких 9 осіб загинули та 81 – травмовані.

 У місті Львові 48-річний місцевий житель в під’їзді житлового будинку під час сварки, що виникла на ґрунті неприязних відносин, пострілами з власного зареєстрованого спецзасобу ПМТ, призначеного для стрільби гумовими кулями, вбив 40-річну безробітну мешканку вказаного будинку, після чого забарикадувався у своїй квартирі. У результаті проведення спеціальної операції останнього було затримано. Вказаний спецзасіб вилучено.

 У місті Береговому Закарпатської області затримано 48-річну місцеву жительку, без постійного місця роботи, у якої вилучено 500 грамів вибухівки.

 У Шевченківському районі міста Києва затримано 26-річну місцеву жительку, у якої вилучено 1 грам героїну.

 В Автономній Республіці Крим працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито приватного підприємця, який надав до філії Армянського відділення одного з банків неправдиву інформацію щодо наявності заставного майна та отримав 400 тис. грн. кредиту, який не повернув. Слідчим відділенням Первомайського райвідділу внутрішніх справ порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.222 КК України (шахрайство з фінансовими ресурсами).

 На Черкащині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито службових осіб товариства з обмеженою відповідальністю, які самовільно реалізували заставне майно й не повернули до філії акціонерного комерційного банку 1,25 млн. грн. кредиту. Прокуратурою Драбівського району порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.364 КК України (зловживання владою або службовим становищем).

 На Кіровоградщині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито колишнього голову фермерського господарства, яка незаконно внесла до списку членів цього господарства сторонніх осіб, котрі під час розпаювання земель отримали в приватну власність земельні ділянки. Згадані дії правопорушниці завдали збитки державі на суму близько 200 тис. гривень. Знам’янською міжрайонною прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.2 ст.364 та ч.2 ст.366 КК України (зловживання владою або службовим становищем та службове підроблення).

12.01.2009

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 2507 заяв про злочини. Вжитими заходами 913 (36,4%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – одне вбивства, три факти завдання тяжких тілесних ушкоджень, 6 розбійних нападів, 17 пограбувань, 2 факти незаконного заволодіння транспортними засобами.

 За незаконне зберігання зброї затримано 16 осіб. У правопорушників вилучено мисливську рушницю, обріз мисливської рушниці та 395 набої.

 За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 35 осіб. У них вилучено 6,7 кг наркотиків.

 За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 5 155 осіб.

 За порушеними кримінальними справами заарештовано 11 осіб.

 Протягом минулого тижня порушено 387 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості, з них 125 – у сфері службової діяльності, у тому числі 35 – про хабарництво.

 Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 46 дорожньо-транспортних пригод з потерпілими, у яких 8 осіб загинули та 59 – травмовані.

 У місті Дніпропетровську на вулиці було знайдено в непритомному стані з вогнепальним пораненням стегна 40-річного місцевого жителя, без постійного місця роботи, який невдовзі помер у лікарні. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів міліцією затримано 26-річного раніше судимого місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він удень 10 січня на вулиці зазначеного міста пострілом із зареєстрованої мисливської рушниці, яка належить іншому жителю обласного центру, без постійного місця роботи, заподіяв смертельне дробове поранення під час раптово виниклої сварки. Зброю вилучено.

 У Васильківському районі Дніпропетровської області 30-річний безробітний житель району унаслідок необережного поводження зі зброєю, мимовільним пострілом із власної зареєстрованої мисливської рушниці заподіяв смертельне поранення 27-річному жителю обласного центру, оператору АЗС. Зброю вилучено.

 У Куйбишевському районі Запорізької області у своєму будинку було знайдено мертвою з ознаками удушення 70-річну пенсіонерку. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівниками міліції за підозрою в скоєнні вбивства затримано 20-річного односельця потерпілої, який увечері 6 січня, з метою крадіжки, проник до будинку потерпілої й задушив господарку.

 У місті Макіївці Донецької області в результаті проведення оперативно-розшукових заходів міліцією затримано 24-річного громадянина Російської Федерації та 24-річного місцевого жителя, студента, які ввечері 3 січня на вулиці відібрали мобільний телефон та 1,3 тис. грн. у 60-річного пенсіонера.

 У місті Одесі в результаті проведення оперативно-розшукових заходів міліцією затримано 18-річного громадянина Грузії. Попередньо встановлено, що він за п’ять годин до цього на вулиці відібрав мобільний телефон у 43-річної місцевої жительки. Викрадене вилучено.

 На Кіровоградщині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито голову фермерського господарства. Він у минулому році включив до складу членів вказаного господарства трьох сторонніх осіб, яким незаконно були видані державні акти на право власності на земельні ділянки (паї). Унаслідок протиправних дій правопорушника державі завдано збитки на суму понад 150 тис. гривень. Знам’янською міжрайонною прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.2 ст.364 та ч.2 ст.366 КК України (зловживання владою або службовим становищем й службове підроблення).

 У Тернопільській області працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито заступника голови однієї з селищних рад, який вимагав та отримав 10 тис. грн. хабара від приватного підприємця за сприяння йому в отриманні дозволу на встановлення десяти рекламних щитів в згаданому селищі. Підозрюваного затримано. Прокуратурою зазначеної області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 КК України (одержання хабара).

 На Черкащині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито начальника автозаправної станції одного з ТОВ, який минулого року, у порушення вимог “Регламенту обслуговування клієнтів за відомостями на АЗС”, без проведення обов’язкової попередньої оплати, самовільно здійснив відпуск паливно-мастильних матеріалів приватному підприємцю. Унаслідок протиправних дій правопорушника вказаному товариству завдано збитки на суму понад 118 тис. гривень. Прокуратурою Кам’янського району порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст.365 КК України (перевищення влади або службових повноважень).

13.01.2009

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 4186 заяв про злочини. Вжитими заходами 1811 (43,3%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – шість вбивств, п’ять фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, чотири розбійні напади, 43 пограбування, чотири факти незаконного заволодіння транспортними засобами.

 За незаконне зберігання зброї затримано 31 особу. У правопорушників вилучено пістолет, карабін, три обрізи мисливських рушниць, вісім одиниць саморобної вогнепальної зброї, гранату, 400 грамів вибухівки та 532 набої.

 За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 62 особи. У них вилучено 14,6 кг наркотичних засобів

 За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 5 557 осіб.

 За порушеними кримінальними справами заарештовано 26 осіб.

 Протягом минулої доби порушено 150 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості, з них 47 – у сфері службової діяльності, у тому числі 7 – про хабарництво.

 Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 52 дорожньо-транспортні пригоди з потерпілими, у яких 9 осіб загинули та 56 – травмовані.

 У Печерському районі міста Києва затримано 51-річного громадянина Японії, який 10 січня в квартирі за місцем тимчасового проживання під час сварки на ґрунті ревнощів заподіяв смертельні тілесні ушкодження 28-річній жительці міста Тернополя.

 У місті Донецьку працівниками міліції затримано 26-ти і 23-річних громадян Грузії, які 1 січня на вулиці згаданого міста відібрали в 19-ти річного місцевого жителя мобільний телефон.

 У Дніпропетровській області працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито посадових осіб товариства з обмеженою відповідальністю, які впродовж минулого року розтратили 4,2 тис. тонн насіння соняшника (вартість 15,3 млн. грн.), що знаходилося в них на відповідальному зберіганні та належало іншому товариству з обмеженою відповідальністю. Прокуратурою області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.5 ст.191 КК України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем).

 В Одеській області працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито одного з колишніх керівників Ягорлицької митниці. Він, у порушення вимог Митного кодексу України та Закону України “Про порядок ввезення (пересилання) в Україну, митного оформлення й оподаткування особистих речей, товарів та транспортних засобів, що ввозяться громадянами на митну територію України”, безпідставно звільнив жителя обласного центру від сплати 215,2 тис. грн. обов’язкових митних платежів під час митного оформлення автомашини “Тойота”. Прокуратурою області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст.367 КК України (службова недбалість).

 У місті Севастополь працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито директора та головного бухгалтера одного з приватних підприємств та директора іншого приватного підприємства. Встановлено, що вони в травні 2007 року створили фіктивні підприємства й уклали з російською фірмою угоду про постачання цементу, а отримані від цієї фірми в якості авансового платежу кошти в сумі 1 млн. грн. перевели в готівку й привласнили. Прокуратурою Нахімовського району Севастополя порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.205 КК України (фіктивне підприємництво).

 У місті Севастополь працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито завідуючого кафедрою одного з університетів. Він вимагав та отримував від студентів згаданого навчального закладу хабарі за успішне складання ними заліків та іспитів. Задокументовано три факти отримання правопорушником хабарів на загальну суму понад 1,7 тис. гривень. Проводяться заходи щодо встановлення інших фактів хабарництва. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.2 ст.368 КК України (одержання хабара).

У Черкаській області працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито помічника директора з юридичних питань одного з комунальних підприємств. Він в липні 2008 року отримав від місцевої жительки 27 тис. грн. хабара за сприяння їй в незаконній приватизації квартири. Канівською міжрайонною прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.368 КК України (одержання хабара).
У Бахмацькому районі Чернігівській області працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито сільського голову одного з району. Він вимагав та отримав 5 тис. грн. хабара від приватного підприємця за сприяння останньому у виділенні земельної ділянки на території сільської ради для ведення особистого сільського господарства. Прокуратурою області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 КК України (одержання хабара).

ДЗГ МВС України

You may also like...