Криминальная хроника Украины на 27.01.2009

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 4 283 заяви про злочини. Вжитими заходами 1 904 (44,4 %) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – п’ять вбивств, дев’ять фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, шість розбійних нападів, 51 пограбування, шість фактів незаконного заволодіння транспортними засобами.

За незаконне зберігання зброї затримано 18 осіб. У правопорушників вилучено пістолет, два обрізи мисливських рушниць, сім одиниць саморобної вогнепальної зброї та 624 набої.

За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 67 осіб. У них вилучено 16,6 кілограма наркотичних засобів

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 7 989 осіб.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 24 особи.

Протягом минулої доби порушено 245 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості, з них 111 – у сфері службової діяльності, у тому числі 26 – про хабарництво.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 80 дорожньо-транспортних пригод з потерпілими, у яких  10 осіб загинули та 93 – травмовані.

У Дарницькому районі міста Києва в квартирі за місцем тимчасового проживання було знайдено мертвим з ножовими пораненнями 40-річного громадянина однієї з південноазіатських держав. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівниками міліції затримано 19-річну безробітну жительку Київської області. Попередньо встановлено, що вона 21 січня в зазначеній квартирі убила ножем потерпілого під час сварки, що виникла на ґрунті неприязних відносин.

У місті Херсоні на вулиці було знайдено мертвим з травмою голови 30-річного безробітного місцевого жителя. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівниками міліції затримано 18-річного безробітного місцевого жителя.  Попередньо встановлено, що він увечері 25 січня на вулиці завдав смертельних тілесних ушкоджень потерпілому під час сварки та після спільного вживання спиртних напоїв.

У Новоукраїнському районі Кіровоградської області працівники міліції затримали 36-річного громадянина Республіки Казахстан. Попередньо встановлено, що він увечері 18 січня в будинку своєї 29-річної дружини під час сварки, що виникла на ґрунті неприязних відносин, завдав тілесних ушкоджень 30-річному безробітному місцевому жителю, від яких останній помер у лікарні.

У місті Дніпродзержинську Дніпропетровської області працівники міліції затримали двох місцевих жителів та громадянина Російської Федерації. Попередньо встановлено, що вони вдень 22 січня в під’їзді житлового будинку під загрозою фізичної розправи змусили 13-річного місцевого жителя, учня загальноосвітньої школи, відкрити двері своєї квартири, з якої викрали дублянку, два мобільні телефони та DVD-програвач. Частину викраденого вилучено.

У Чернівцях в результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали двох братів віком 26 та 32 роки, громадян Російської Федерації,   які займалися збутом наркотичних засобів.

В Одеській області працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито начальника та техніка-інвентаризатора бюро технічної інвентаризації одного з районів області. Вони склали технічні паспорти на неіснуючі будинки, які нібито розташовані на узбережжі Чорного моря, що дало можливість громадянам, згідно з рішенням суду, визнати за ними право власності на вісім земельних ділянок (загальна площа 1,33 гектара). Внаслідок дій правопорушників державі завдано збитки на загальну суму близько 6,4 мільйона гривень. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.2 ст.364 та ч.2 ст.366  (зловживання владою або службовим становищем та службове підроблення) КК України.

В Автономній Республіці Крим працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито приватного підприємця та службових осіб транспортного приватного підприємства. Вони привласнили кошти товариства з обмеженою відповідальністю, які були отримані ними від реалізації дев’яти мікроавтобусів, чим завдали збитки зазначеному товариству на суму понад 3,2 мільйона гривень. Прокуратурою автономії порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.4 ст.190 (шахрайство) КК України.

У Житомирській області працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито службових осіб районної державної адміністрації, які підробили від імені трьох місцевих жителів заяви про надання останнім дозволів на виготовлення технічної документації із землеустрою та державних актів на право власності на землю (земельні ділянки для ведення особистого сільського господарства площею два гектари кожному), на підставі чого було видане незаконне розпорядження голови районної державної адміністрації. Внаслідок дій правопорушників державі завдано збитки на суму 1,3 мільйона гривень. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.2 ст.364 та ч.2 ст.366 КК України (зловживання владою або службовим становищем та службове підроблення).

У Житомирській області працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито посадовця закритого акціонерного товариства, який, на підставі укладених фіктивних договорів купівлі-продажу піску з двома товариствами з обмеженою відповідальністю, незаконно перерахував останнім 485 тисяч гривень (фактично зазначений пісок закуповувався за готівку у приватного підприємця). Слідчим відділенням Коростишівського райвідділу порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.4 ст.191  (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) КК України.

На Закарпатті працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито колишнього голову однієї з міськрад, який виніс незаконне рішення про вилучення з комунальної власності земельної ділянки площею 0,32 гектара та передачу її у постійне користування приватному підприємству, чим завдав збитки державі на суму близько 404 тисяч гривень. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.2 ст.364 (зловживання владою або службовим становищем) та ч.2 ст.366 (службове підроблення) КК України.

У Рівненській області працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито посадових осіб товариства з обмеженою відповідальністю. Вони, шляхом шахрайства, уклали з місцевою жителькою договір міни земельної ділянки площею 0,01 гектара на території однієї з міських рад на земельну ділянку сільськогосподарського призначення площею 4,56 гектара на території іншої сільської ради, чим завдали збитки останній сільській раді на суму близько 200 тисяч гривень. Прокуратурою Рівненського району порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.4 ст.190 (шахрайство) КК України.

У Черкаській області працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито службових осіб товариства з обмеженою відповідальністю. Вони підробили декларацію з податку на додану вартість, унаслідок чого ухилились від сплати до державного бюджету ПДВ на суму понад мільйон гривень. Прокуратурою області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.366 (службове підроблення) КК України.

У Чернівецькій області працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито державного виконавця одного з відділів державної виконавчої служби, який вимагав та отримав 15 тисяч гривень хабара від приватного підприємця за вирішення питання про закриття стосовно останнього виконавчого провадження та не стягнення кредиторської заборгованості перед приватним підприємством у сумі 40 тисяч гривень. Прокуратурою області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 (одержання хабара) КК України.

ДЗГ МВС України

You may also like...