Добрі наміри виявились незаконними

У Дунаєвецькому районі троє місцевих жителів, щоб утихомирити домашнього насильника, вирішили завезти його прямо до дільничного інспектора міліції. Як з‘ясувалося пізніше, чоловіки самі стали порушниками закону — незаконне позбавлення волі або викрадення людини, відповідно до частини другої статті 146 ККУ, карається позбавленням волі на строк до 5 років.

Коли молоді люди приїхали з товаришем до його дівчини, почули, що з хати лунає галас та лайка. Побачивши гостей на подвір‘ї, дівчина вибігла і почала скаржитися, що старший брат бешкетує і з сокирою у руках бігає за хатніми.

Залицяльник дівчини одразу кинувся до хати, друзі, звісно, теж за ним. Коли господар вибіг на подвір‘я із сокирою, чоловіки зрозуміли, що справа набирає нежартівливих обертів, тим більше, що потерпілий декілька років тому звільнився із місць позбавлення волі, де відбував покарання за нанесення тяжких тілесних ушкоджень, що призвели до смерті. Ніякі умовляння на дебошира не діяли, тож довелося його втихомирювати за допомогою сили. Надававши стусанів, хлопці зав‘язали йому руки, а оскільки він продовжував пручатися, посадили у багажник свого автомобіля та вирішили одразу й до дільничного інспектора міліції доставити для складання протоколу.

Коло дільничного пункту міліції їх наздогнали батьки 26-річного полоненого та почали вимагати випустити сина з авто. Дорогою додому побачили у нього кров на обличчі та завезли хлопця у лікарню, а самі поїхали у районний відділ міліції.

Для з‘ясування обставин справи працівники органів внутрішніх справ виставили на усіх виїзних районних дорогах патрулі і на одній із них затримали автомобіль із порушниками закону, які, навпаки, відчували себе його захисниками, не підозрюючи ніякої провини. Але незнання закону не звільняє від відповідальності, на хлопців чекає суд. Тож у подібних ситуаціях варто діяти цивілізовано — телефонувати 02 та чекати на приїзд опергрупи, не влаштовуючи самосудів.

Юлія Гринь, ВЗГ УМВС України в Хмельницькій області

You may also like...