От краж до разбойных нападений: бандиты винят кризис

В Білопіллі за звинуваченням у розбійних нападах міліція затримала 21-річного місцевого жителя. «В усьому економічна криза винувата. Безвихідна ситуація» – виправдовується злодюжка, який свої фінансові труднощі виправляв класичним розбійницьким способом – з ножем в руках нападав на поодиноких жінок і відбирав в гроші та мобільні телефони.

Ще на передодні минулорічних новорічних свят до чергової частини звернулося декілька жінок, які повідомили, що їх пограбували. Свідчення потерпілих були багато в чому схожими:  нападник був невеликий на зріст, в чорній курточці з капюшоном і головне : мав специфічний запах. Правоохоронці кажуть, що розкрити злочин, коли потерпілі не можуть чітко пригадати прикмети зловмисника, стає практично неможливим.  Ускладнювало ситуацію те, що події відбувались ввечері. Проте, один шанс, принаймні, є завжди. В поле зору співробітників міліції, які патрулювали вулицями міста, потрапив молодий чоловік дуже схожий за описом на розшукуваного. І як виявилось, за плечима мав кримінальне минуле – декілька разів відбував покарання за крадіжки. Встановили спостереження, а  потім і навідались до будинку, де він мешкав. Молодий чоловік занервував. І недарма. В його будинку знайшли мобільний телефон, якій належав одній з постраждалих і сім-карту з мобільного телефону іншої. Сама квартира немов пропахла сирістю. Ось і характерний запах !. Під тиском беззаперечних доказів, останній зізнався. Він розповів, що до злочину його підштовхнуло скрутне матеріальне становище. Мовляв криза на дворі, в їсти й вдягатися треба. Тому і вирішив в такий спосіб трохи підзаробити. Одного вечора, прихопивши із собою кухонного ножа , «пішов на діло». Проходячи вулицею, побачив жінку. Пішов за нею. В темному провулку напав. Приставивши ножа до шиї жертви, почав вимагати гроші. Налякана  жінка віддала все, що було цінного – мобільний телефон і 300 гривень. «Я була шокована, – розповість вона потім слідчим, – не очікувала, що на вулиці, якою я прохожу кожен день зі мною може щось трапитись. Це було 31 грудня. Я поспішала до дому – там мене очікувала родина. Через декілька годин – новорічне свято, тому й поспішала. А ладна була все віддати, аби живою залишитись. Хвилювати близьких не хотіла, проте, що зі мною трапилось, розповіла лише через декілька днів».  Впевнившись, що може залишатися непокараним, злодюжка пішов ще на один злочин.

Але, як кажуть, скільки б мотузці  не витись, кінець все одне прийде». Наразі затриманий перебуває в ізоляторі тимчасового утримання. Йому пред’явлене звинувачення за фактом розбійного нападу. Згідно з чинним законодавством  чоловіку загрожує до 7 років позбавлення волі.

Ельвіра Біганова, СЗГ УМВС Сумська область

You may also like...