Як СБУ спасало батюшку від міліції, а міліція свого колегу – від СБУ

У смт. Міжгір’я, що на Закарпатті, ледь не почалася війна між ментами і «кагебіштами». Під ніч 18 лютого навколо районної контори СБУ зібрався натовп міліції і навіть менти-ветерани і вони вимагали, щоб або впустили адвоката до затриманого їхнього колеги, або щоб його звідтам випустили.

СБУ-шники, врешті-решт, мента відпустили. І добре, що не почалася стрілянина.

Як все було ви можете прочитати із скарги батька слідчого прокурору, а ми ще розповімо деякі деталі. Отож, слідчий райвідділу міліції Міжгірського району Андрій Бедек 6 лютого направив у суд матеріали на місцевого попа, котрий у ділах, прости Господи, бізнесових допустив самоуправство. Батюшка, більше контачив з «кагебіштами», і вирішив підставити молодого слідчого. 18 лютого піп лукаво заманив слідчого до себе ніби для того, аби передати котушки від швейних машин (проходили по справі), а з кульком спробував сунути і конверт з грошима.

Проте не знали СБУ-шники усю картину, а на тому і погоріли, оскільки хабар є смисл брати до того, як справу відсилають у суд. А справа вже у суді. Отож, слідчий мент – чистий, даремно лише піднімали «Альфу».

Тепер СБУ-шникам ще й прийдеться відповідати прокурору, чому слідчого серед білого дня закували у “браслети”, чому до хлопця не пускали адвоката, і чим таким труїли при допиті, що мент і досі блює.

Прокурору Міжгірського району

Батька Бедек Андрія Федоровича
Бедек Федора Михайловича
Міжгірський р-н, с. Торун, ххх

СКАРГА

18.02.2009 біля 10 години працівниками СБУ в Закарпатській області було затримано мого сина Бедек Андрія Федоровича 1985 року народження, який працює слідчим Міжгірського РВ ГУ МВС України в Закарпатській області. На протязі з 10 години по 17:30 мого сина утримували у відділені СБУ, що знаходиться за адресою: смт. Міжгір’я, вул. Шевченка, 58, після чого провели до СБУ в м. Ужгород де утримували до 01:30 години.

Так на протязі 3 годин мене та інших родичів не повідомлено про результати затримання.

Крім цього, для недопущення протиправних дій з боку працівників СБУ в Закарпатській області, 18.02.2009 року о 15:45 мною із захисником Сербайло М.А., посвідчення № 257 від04.07. 1997 року було укладено ордер за №9 від 18.02. 2009 року по наданню юридично–правової допомоги моєму сину Бедек А.Ф. Однак, всупереч встановленим законодавством України нормам, адвоката, який мав би бути при відібрані пояснень, чим самим порушили право мого сина на адвоката.

Також після того, як я забрав сина Андрія з СБУ, я побачив, що йому було погано і він поводився неадекватно, в нього визвало нудоту і рвоту та інше. Коли я спитав у нього, що сталося, то він відповів, що його боліла під час відібрання в нього пояснень голова і йому працівники СБУ дали якусь таблетку, яку він випив. Після чого в нього раптом погіршився стан здоров’я і він нечітко пригадує обставини, які відбувалися далі.

Зразу ж по приїзду в смт. Міжгір’я, ми звернулись до Між гірської ЦРЛ, де сина Андрія обстежили, надали медичну допомогу та зразу оформили на стаціонарне лікування.

А тому, прошу Вас посприяти в тому, щоб від мого сина Бедек А.Ф., який перебуває на стаціонарному лікуванні в Між гірській ЦРЛ відібрали відповідні аналізи крові та мочі, а також провести наркологічне обстеження.

Бедек Ф.М.

Газета «Моя новинка»

ua-reporter.com

You may also like...