Криминальная хроника Украины на 23.03.2009

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 3 144 заяви про злочини. Вжитими заходами 1 225 (38,9%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – два вбивства, шість фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, п’ять розбійних нападів, 35 пограбувань, п’ять фактів незаконного заволодіння транспортними засобами.

 За незаконне зберігання зброї затримано 13 осіб. У правопорушників вилучено три одиниці саморобної вогнепальної зброї, гранату та 307 набоїв.

 За злочини у сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 30 осіб, у яких вилучено 3,6 кілограма наркотичних засобів.

 За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 5 215 осіб.

 За порушеними кримінальними справами заарештовано 13 осіб.

 Протягом минулого тижня порушено 974 кримінальні справи за злочинами економічної спрямованості, з них 392 – у сфері службової діяльності, у тому числі 63 – про хабарництво.

 Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 91 дорожньо-транспортна пригода з потерпілими, у яких вісім осіб загинули та 108 – травмовані.

 У місті Одесі 13 березня в квартирі за місцем тимчасового проживання було знайдено мертвим 21-річного місцевого жителя, перукаря приватного салону краси. За висновком судово-медичної експертизи його смерть настала внаслідок удушення. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівниками міліції затримано 21-річного місцевого жителя, без постійного місця роботи. Попередньо встановлено, що він уночі 13 березня в квартирі потерпілого задушив господаря під час сварки, що виникла на ґрунті неприязних відносин.

 У місті Калуші Івано-Франківської області в результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівниками міліції затримано 34-річного громадянина Грузії. Попередньо встановлено, що він уночі 22 березня в зазначеному місті зайшов до приміщення АЗС й відібрав у 21-річної місцевої жительки, оператора зазначеної АЗС, 20 тисяч гривень виручки й втік. Викрадене вилучено.

 У Вінницькій області на станції Козятин Південно-Західної залізниці у поїзді сполученням Чернівці – Київ працівниками міліції затримано 37-річного раніше судимого громадянина Грузії. Попередньо встановлено, що він уранці 22 березня в зазначеному поїзді викрав у 34-річної жительки міста Чернівці відео- та аудіо- плейєри й 800 гривень. Викрадене вилучено.

 У місті Маріуполі Донецької області в результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівниками міліції затримано 26-річного громадянина Грузії. Попередньо встановлено, що він увечері 24 січня цього року на вулиці зазначеного міста відібрав у 55-річної місцевої жительки ювелірні вироби та 900 гривень.

 У Голосіївському районі міста Києва працівниками міліції затримано 21-річного раніше судимого громадянина Грузії. Попередньо встановлено, що він увечері 21 березня на вулиці, з хуліганських спонукань, побив 34-річного безробітного киянина (медичну допомогу надано без госпіталізації).

 У Дніпропетровську працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито начальника відділу одного з військових комісаріатів, який вимагав та отримав 500 доларів США хабара від місцевого жителя за надання йому відстрочки від призову на військову службу. Задокументовано ще сім фактів отримання правопорушником хабарів на загальну суму 1,1 тисяч доларів США та три тисячі гривень. Військовою прокуратурою Дніпропетровського гарнізону порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 (одержання хабара) КК України.

 У Закарпатській області працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито посадових осіб державного підприємства, які в 2007 році перерахували товариству з обмеженою відповідальністю 167,1 тисяч гривень за виконані роботи з будівництва дороги на території лісового господарства (фактично роботи не виконані). Таким чином державі завдано збитки на вказану суму. Прокуратурою області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.364 (зловживання владою або службовим становищем) КК України.

 У Київській області працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито голову однієї із сільських рад Ставищенського району, який вимагав та отримав три тисячі доларів США й дві тисячі гривень хабара від місцевого жителя за вирішення питання щодо передачі йому в приватну власність земельної ділянки (площа 0,25 га) в межах згаданої сільради. Хабарника затримано. Прокуратурою області порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.1 ст.366 і ч.2 ст.368 (службове підроблення та одержання хабара) КК України.

 У Черкаській області працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито посадових осіб товариства з обмеженою відповідальністю, які надали до місцевої філії банківської установи неправдиву довідку щодо доходів згаданого товариства й незаконно отримали кредит у сумі 89,1 тисяч швейцарських франків. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.366 (службове підроблення) КК України.

ДЗГ МВС України

You may also like...