Криминальная хроника Киевской области на 30.03.2009

З початку березня місяця  у столичній області  вчинено понад 2370  злочинів  та подій,  із них 7 вбивств, нанесено 1 тяжке тілесне ушкодження, 9 розбійних нападів, скоєно 728 крадіжок державного, колективного та приватного майна, 87 грабежів, 50 випадків хуліганства, 223 злочини у сфері обігу наркотичних речовин  та 58  по лінії економічної злочинності.

  Жорстокі злочини не обминули і цей тиждень.

 Так в Обухівському районі Київської області співробітниками міліції було розкрито вбивство, яке виникло на грунті невиплати заробітної плати.

 47-річний Ельхам працював на місцевому будівництву в садовому товаристві – сторожем. За добові чергування він отримував гроші від приятеля Антона, який працював там же, робітником по найму. Останнім часом  Ельхам не отримував грошей, які Антону регулярно видавав  прораб будівництва. Дізнавшись про не порядний вчинок 30-річного приятеля, Ельхам влаштував йому сварку, яка перейшла у бійку. Сил у Антона виявилося більше, він  бив Ельхама руками та ногами по голові, поки не зупинилося його серце. Після вчиненого вбивства він одразу здійснив інший злочин. Зайшов до побутового вагончика, де проживала співмешканка потерпілого та зґвалтував її, а потім зник з місця пригоди.

 Затримали зловмисника в місті Керч. Наразі йому доведеться відповідати перед законом за сукупністю злочинів.

 Не обійшлося і без розбійних нападів.

 В місті Миронівка до магазину «ювелірні вироби» зайшли два брата: 26-річний Вадим та 19-річний Андрій. Вони дерев’яною палицею почали бити продавця з вимогою віддати всі цінності, заподіявши йому забиття голови. Після цього, розбивши вітрину, намагались заволодіти ювелірними виробами. Але були вчасно затримані працівниками міліції.

 На даний час проти братів порушена кримінальна справа за ст.187 (розбій) Кримінального кодексу України, який передбачає позбавлення волі на строк від трьох до семи років.

 В Іванківському районі був вчинений аналогічний злочин.

 В селі Обузовичі до будинку місцевої жительки 1928 р.н. , через вікно проник 21-річний зловмисник. Він під погрозою застосування ножа, заволодів залишками бабусиної пенсії в сумі 350 гривень.

 Місцеві правоохоронці одразу встановили особу винного. Тепер йому доведеться відсидіти в місцях позбавлення волі чималий строк.

 Цього тижня було вчинено  ряд грабежів та крадіжок.

 У місті Біла Церква на території ринку у торгівельний павільйон приватного підприємця проник правопорушник та під погрозою застосування фізичного насильства у продавця 1980 р.н. відібрав мобільний телефон та 390 гривень денної виручки.

 А в Броварах у приміщенні філії «Ощадбанку» у контролера-касира зловмисник відібрав 4300 гривень.

 За свої вчинки їх чикає  покарання.

 З офісного приміщення жителя міста Києва в смт Бородянка зловмисниками шляхом вільного доступу було викрадено 30000 гривень.

 У денний час в с.Вишенькі Бориспільського району з будинку пенсіонерки, яка нещодавно забрала з банку свої гроші, зловмисники шляхом віджиму метало пластикового вікна викрали всі її гроші у сумі 25000 доларів, 30000 гривень та ювелірні вироби.

 В місті Васильків теж була здійснена крадіжка, але з автомобіля «шевроле» місцевого жителя 1978 р.н. У власника авто, непрацюючого з салону викрали 20000 гривень.

 Також правоохоронцями Київщини було розкрито такий вид злочину як заволодіння автотранспортом.

 В місті Бориспіль двоє місцевих жителів 1988 р.н. та 1991 р.н. непрацюючі проникли до гаража, де заволоділи мотоциклом МТ-9. Дякуючи оперативності міліції зловмисників було затримано, а мотоцикл повернуто власнику.

 По лінії відділу боротьби з економічною злочинністю цього тижня теж був розкритий злочин.

 В місті Сквирка працівниками УДСБЕЗ було затримано автомобіль «мерседес», під керуванням 45 – річного водія, який перевозив 10000 пляшок горілки. Документи на даний продукт викликають сумнів. На даний час вирішується питання про порушення кримінальної справи.

 Цього тижня зловмисниками були здійснені і шахрайські махінації.

 В місті Бориспіль дві невідомі жінки зайшли до квартири господарки 1939 р.н., де шахрайським шляхом заволоділи грошима  в сумі 2900 грн та 1500 доларів.

 В місті Васильків  дві жінки здійснили аналогічний злочин, зайшли до квартири  теж пенсіонерки, де шахрайським шляхом заволоділи  грошима в сумі 24000 грн. Наразі їх особи встановлюються правоохоронцями.

 Мав місце і злочин пов’язаний з наркотиками.

 В місті Васильків правоохоронці затирмали жінку 1951 р.н. з 2970 ампулами «атропіну».

 А в місті Біла Церква працівники міліції затримали 24-річну жінку під час збуту 376 г макової соломи.
 
Леся Попович, ВЗГ ГУМВС України в Київській області

You may also like...