Криминальная хроника Украины на 18-20.04.2009

Криминальная хроника Украины на 18-20.04.2009

18.04.2009

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 4 900 заяв про злочини. Вжитими заходами 2 066 (42,2%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – 5 вбивств, 7 фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, 6 розбійних нападів, 40 пограбувань, 6 фактів незаконного заволодіння транспортними засобами.

 За незаконне зберігання зброї затримано 22 особи. У правопорушників вилучено автомат, 5 пістолетів, 3 обрізи мисливських рушниць, 5 одиниць саморобної вогнепальної зброї, гранату та майже 1,9 тис. набої.

 За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 60 осіб. У них вилучено 8,3 кг наркотиків.

 За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 7 367 осіб.

 За порушеними кримінальними справами заарештовано 36 осіб.

 Протягом минулого тижня порушено 169 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості, з них 47 – у сфері службової діяльності, у тому числі 9 – про хабарництво.

 Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 112 дорожньо-транспортних пригод з потерпілими, у яких 14 осіб загинули та 128 – травмовані.

 У Києві 17 квітня на вулиці затримано громадянина Грузії. Попередньо встановлено, що він декілька хвилин тому на вулиці шахрайським шляхом заволодів 1,2 тис. грн. місцевого жителя.

 У Дніпропетровську в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він увечері 9 квітня на міському кладовищі під час раптово виниклої сварки задушив іншого місцевого жителя.

 В Донецьку 17 квітня у своїй квартирі було знайдено мертвою з ознаками удушення місцеву жительку. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів за підозрою в скоєнні вбивства затримано двох місцевих жителів. Попередньо встановлено, що вони ввечері 15 квітня в квартирі потерпілої під час сварки після спільного вживання спиртних напоїв задушили господарку, після чого викрали телевізор.

 На Черкащині області на вулиці затримано місцевого жителя, раніше судимого, у якого вилучено 16,3 г героїну.

 У Києві затримано місцевого жителя, за місцем проживання та з гаража якого вилучено автомат Калашникова, 5 пістолетів іноземного виробництва, пістолет Макарова, револьвер, 2 сигнальні пістолети та 640 патронів до різної зброї.

 У Києві на вулиці затримано іноземця, у якого вилучено 5 г опію.

 В одному з селищ Луганської області в результаті проведення оперативно-розшукових заходів викрито місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він уночі 17 квітня на місцевому кладовищі пошкодив пам’ятники на чотирьох могилах.

 В одному з селищ Запорізької області 28 грудня минулого року у своєму будинку було знайдено мертвими з травмами голови подружжя. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів за підозрою в скоєнні вбивства затримано двох жителів іншого села зазначеного району. Попередньо встановлено, що вони ввечері 26 грудня, з метою крадіжки, проникли до будинку потерпілих, але були застигнуті господарями й заподіяли їм смертельні тілесні ушкодження.

 В одному з селищ Хмельницької області в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано киянина. Попередньо встановлено, що він увечері 16 квітня в зазначеному селі на березі річки під час сварки, що виникла на ґрунті неприязних відносин, пострілом із своєї зареєстрованої мисливської рушниці заподіяв смертельне вогнепальне поранення місцевому жителю.

 На Вінниччині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито посадових осіб будівельного підприємства. Вони надали до податкової інспекції фіктивну податкову декларацію, на підставі якої намагалися незаконно отримати з державного бюджету відшкодування ПДВ на суму понад 2,5 млн. гривень. Органами слідства МВС України порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.4 ст.190 КК України (шахрайство).

 В Києві працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито податкового інспектора. Вона отримала 1,5 тис. грн. хабара від приватного підприємця за непритягнення його до відповідальності за виявлені порушення в підприємницькій діяльності. Прокуратурою району порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.368 КК України (одержання хабара).

 На Луганщині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито посадових осіб однієї з шахт. Вони в травні минулого року здійснили незаконну реалізацію (під виглядом металобрухту) 21 конвеєрної зірки. Унаслідок протиправних дій правопорушників вказаній компанії завдано збитки на суму понад 104 тис. гривень. Прокуратурою міста порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.364 КК України (зловживання владою або службовим становищем).

 На Одещині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито співробітника інспекції технічного нагляду. Він вимагав та отримав 2,8 тис. грн. хабара від двох жителів згаданого району за сприяння їм у видачі посвідчень на право керування сільськогосподарською технікою. Прокуратурою області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 КК України (одержання хабара)

 На Черкащині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито службових осіб приватного підприємства. Вони в 2007 році, згідно договору із закритим акціонерним товариством про виконання капітального ремонту адміністративно-складського приміщення для тимчасового зберігання продуктів, не здійснили оплату за виконані роботи. Унаслідок протиправних дій правопорушників вказаному товариству завдано збитки на суму понад 480 тис. гривень. Прокуратурою області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст.190 КК України (шахрайство)

 На Львівщині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито17 жителів вказаної області. Вони в 2002 році створили ряд фіктивних підприємств та надавали до податкової інспекції декларації з податку на додану вартість, у які вносили завідомо неправдиві відомості щодо розміру податкового кредиту. У результаті зазначених дій правопорушники незаконно отримали з бюджету 15,5 млн. грн. відшкодування податку на додану вартість й легалізували їх. Органами слідства МВС України порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.5 ст.191, ч.2 ст.205, ч.3 ст.209, ч.1 ст.255 та ч.2 ст.366 КК України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, фіктивне підприємництво, легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом, створення злочинної організації й службове підроблення)

19.04.2009

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 3 869 заяв про злочини. Вжитими заходами 1 558 (40,3 %) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – 4 вбивства, 8 фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, 2 розбійні напади, 25 пограбувань, 4 факти незаконного заволодіння транспортними засобами.

 За незаконне зберігання зброї затримано 17 осіб. У правопорушників вилучено обріз мисливської рушниці, сім одиниць саморобної вогнепальної зброї, 400 г вибухівки та 136 набоїв.

 За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 25 осіб. У них вилучено 3,8 кг наркотиків.

 За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 5 639 осіб.

 За порушеними кримінальними справами заарештовано 16 осіб.

 Протягом минулого тижня порушено 42 кримінальні справи за злочинами економічної спрямованості, з них 11 – у сфері службової діяльності.

 Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 120 дорожньо-транспортних пригод з потерпілими, у яких 15 осіб загинули та 151 – травмовано.

 У місті Дніпропетровськ 18 квітня на місці скоєння злочину затримано місцевого жителя. Він декілька хвилин тому на вулиці, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, під час сварки, що виникла на ґрунті неприязних відносин, пострілом з обрізу мисливської рушниці поранив у руку жительку цього ж міста. Потерпілу госпіталізовано.

 У місті Запоріжжя в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він увечері 16 березня у своїй квартирі під час сварки на ґрунті неприязних відносин заподіяв смертельні тілесні ушкодження матері, а труп на власній автомашині вивіз на околицю одного з селищ Дніпропетровської області.

 В місті Зугрес Донецької області 18 квітня на вулиці було знайдено мертвим з ножовими пораненнями місцевого жителя. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано дві особи без певного місця проживання і роботи. Попередньо встановлено, що вони вдень 16 квітня в зазначеному місті на вулиці під час сварки після спільного вживання спиртних напоїв заподіяли потерпілому смертельні ушкодження.

 У місті Авдіївка Донецької області затримано місцевого жителя, за місцем проживання якого вилучено 280 г вибухівки.

 У Кривому Розі затримано місцевого жителя, за місцем проживання якого вилучено 2,3 г героїну.

 У місті Одеса на вулиці затримано громадянина Грузії, у якого вилучено 5 г марихуани.

 На Дніпропетровщині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито співробітницю суду. Вона в 2007 та 2008 роках незаконно винесла три ухвали, згідно яких державне підприємство було визнано банкрутом. Крім того, вищезгадана співробітниця, у порушення вимог Закону України “Про приватизацію державного майна”, незаконно затвердила мирову угоду, згідно якої товариство з обмеженою відповідальністю отримало частину активів вищевказаного державного підприємства. Таким чином державі завдано збитки на суму близько 21,2 млн. гривень. Прокуратурою району порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.375 КК України (постановлення суддею (суддями) завідомо неправосудного вироку, рішення, ухвали або постанови).

 На Луганщині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито посадових осіб комунального підприємства. Вони впродовж двох останніх років за завищеними цінами закупили в комерційних підприємствах продукти харчування для дошкільних закладів та загальноосвітніх шкіл зазначеного міста. Таким чином міському бюджету завдано збитки на суму 332,6 тис. гривень. Прокуратурою міста порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.364 КК України (зловживання владою або службовим становищем).

 На Полтавщині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито співробітників міської ради. Вони розрахувалися з товариством з обмеженою відповідальністю за виконані роботи з реконструкції центральної частини міста із завищеними обсягами. Таким чином державі завдано збитки на суму понад 867,2 тис. гривень. Прокуратурою міста порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.2 ст.364 і ч.2 ст.366 КК України (зловживання владою або службовим становищем та службове підроблення).

 На Хмельниччині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито співробітників банку. Вони в минулому році внесли неправдиві відомості до книги обліку готівки операційної каси та незаконно передали 181,4 тис. грн. приватному підприємцю. Міжрайонною прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.5 ст.191, ч.2 ст.364 і ч.2 ст.366 КК України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, зловживання владою або службовим становищем та службове підроблення).

20.04.2009

 Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 3005 заяв про злочини. Вжитими заходами 1199 (40 %) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – сім вбивств, дев’ять фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, три розбійних напади, 17 пограбувань, два факти незаконного заволодіння транспортними засобами.

 За незаконне зберігання зброї затримано чотири особи. У правопорушників вилучено дві одиниці саморобної вогнепальної зброї та 54 набоїв.

 За злочини у сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 11 осіб, у яких вилучено 0,8 кілограма наркотичних засобів.

 За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 3534 особи.        

 За порушеними кримінальними справами заарештовано 17 осіб.

 Протягом минулого тижня порушено 633 кримінальні справи за злочинами економічної спрямованості, з них 215 – у сфері службової діяльності, у тому числі 30 – про хабарництво.

 Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 120 дорожньо-транспортних пригод з потерпілими, у яких 23 особи загинули та 156 – травмовані.

 На Донеччині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито начальника відділу земельних ресурсів міськвиконкому. Вона вимагала та отримала 200 доларів США хабара від жителя згаданого міста за сприяння останньому у виділенні земельної ділянки площею 0,1 га. Задокументовано ще 10 фактів отримання правопорушницею хабарів на загальну суму понад 10 тис. гривень. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.2 ст.368 КК України (одержання хабара).

 В Луганській області працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито посадових осіб товариства з обмеженою відповідальністю. Вони в серпні минулого року підробили податкову декларацію й незаконно отримати відшкодування ПДВ у сумі понад 360 тис. гривень. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.5 ст.191 КК України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем).

 На Черкащині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито відносно службових осіб відкритого акціонерного товариства. Вони незаконно реалізували понад 1,1 тис. тонн зерна, яке отримали від товариства з обмеженою відповідальністю на відповідальне зберігання, а грошові кошти привласнили, чим завдали збитки зазначеному товариству на суму 800 тис. гривень. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.5 ст.191 КК України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем).

МВС України

You may also like...