Украв – продав – в тюрму

Майже щодня чергові частини міліції області фіксують звернення громадян, які стали жертвами квартирних крадіїв. Золото, гроші, цінні речі – все це стає об’єктом зазіхань винахідливих зловмисників, які потрапляють в приміщення, пошкодивши замки дверей, або через відчинені необачливими господарями квартирки. Днями співробітники міліції  затримали одного з таких спритників. 45-річний сумчанин обікрав дачний будинок місцевого жителя, після чого викрадені речі продав на базарі. Чоловік, за плечима якого вже було чотири судимості, має всі шанси знову потрапити за грати.

Затримати зловмисника правоохоронцям допомогло вчасне звернення потерпілого до міліції. За словами чоловіка він лише на деякий час полишив будинок, а коли повернувся побачив наслідки візиту непроханого гостя. Крадій не нехтував нічим – посуд, електроприлади, газова плита, особисті речі. Господар оцінив свої збитки в 4 тисяч гривень. Розуміючи, що викрадене можна збути на ринках, міліція почала їх відпрацювання. Зусилля виявилися немарними. Частину речей знайшли. Один з продавців на ринку добре запам’ятав прикмети чоловіка, який приторговував ними. Затримали останнього вже наступного дня. 

Ним виявився 45-річний Вадим – місцевий житель, за плечима якого чотири судимості за аналогічні злочини. Своєї провини він не заперечував, проте виправдовувався – «…а що робити, як грошей немає.»

Намір  обікрасти виник спонтанно, коли шукаючи на березі річки порожні пляшки натрапив на будинок з відчиненими дверима. «Постійної роботи немає. На ринку приторговую то рибою, то овочами. Металобрухт шукаю, пляшки порожні,  – скаржиться Вадим, – цього дня як раз під тією дачею був, залізяки різні на березі шукав. Дивлюсь – двері будинку відчинені. Ну я і зайшов. Господарів поблизу ж не було. Забрав скільки міг унести. На ринку потім продав. Та дурість мене згубила. Якби будинок був зачинений, зроду не поліз туди».

Викрадені речі поніс на місцевий ринок. Отримав за них 600 гривень, а витратити не встиг – незабаром затримала міліція. Тепер чоловік у слідчому ізоляторі. Проти нього порушена кримінальна справа. А правоохоронці вкотре попереджають громадян бути уважними щодо власного житла. Не забувати зачиняти вхідні двері, кватирки і не полишати ключі від будинків та квартир в доступних місцях. Не спокушайте крадіїв. Адже біля кожної оселі по міліціонеру не поставити. 

Ельвіра Біганова, СЗГ УМВС в Сумській області

You may also like...