Криминальная хроника Украины на 29.05.2009

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 5027 заяв про злочини. Вжитими заходами 2 075 (41,2%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – 4 факти завдання тяжких тілесних ушкоджень, 5 розбійних нападів, 37 пограбувань, 5 фактів незаконного заволодіння транспортними засобами.

За незаконне зберігання зброї затримано 25 осіб. У правопорушників вилучено 3 обрізи мисливських рушниць, 9 одиниць саморобної вогнепальної зброї, 100 грамів вибухівки та понад 1,1 тис. набоїв.

За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 51 особу. У них вилучено 6,2 кг наркотиків.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 7 625 осіб.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 35 осіб.

Упродовж минулої доби порушено 177 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості, з них 109 – у сфері службової діяльності, у тому числі 17 – про хабарництво.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 117 дорожньо-транспортних пригод з потерпілими, у яких 11 особи загинули та 136 – травмовані.

У селі Руській Поляні Черкаського району Черкаської області в грудні минулого року після гасіння пожежі в магазині приватного підприємця було знайдено обгорілий труп 43-річної місцевої жительки, продавця зазначеного магазину. За висновком судово-медичної експертизи її смерть сталася внаслідок ножового поранення грудей. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівниками міліції за підозрою в скоєнні вбивства затримано 37-річного жителя міста Христинівки зазначеної області, без постійного місця роботи, раніше судимого. Попередньо встановлено, що він удень 18 грудня минулого року в зазначеному магазині вбив ножем потерпілу, викрав 200 грн. виручки й, з метою приховування злочину, підпалив зазначене приміщення.

У Вижницькому району Чернівецької області в квітні цього року на подвір’ї покинутого домогосподарства було знайдено мертвою з травмою голови 50-річну місцеву жительку, продавця приватного магазину. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівниками міліції затримано 18-річного місцевого жителя, без постійного місця роботи. Попередньо встановлено, що він увечері 10 квітня на згаданому подвір’ї зґвалтував та вбив потерпілу.

У Дніпровському районі міста Києва в результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівниками міліції затримано 24-річного місцевого жителя, без постійного місця роботи. Попередньо встановлено, що він увечері 25 травня на території парку культури і відпочинку «Гідропарк» під час раптово виниклої сварки заподіяв тілесні ушкодження кореспонденту однієї з газет та частково пошкодив його автомашину БМВ.

У місті Ровеньках Луганської області працівниками міліції затримано 26-річну місцеву жительку, без постійного місця роботи, яка намагалася вивезти до Російської Федерації, з метою продажу сутенерам для сексуальної експлуатації, двох жительок вказаного міста віком 17 та 18 років.

У місті Львові міліцією затримано 20-річного місцевого жителя, без постійного місця роботи, з гаража якого вилучено 856 набоїв до різної зброї.

У Львівській області працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито начальника відділу дочірнього підприємства «Західукргеологія» національної акціонерної компанії «Надра України», який отримав 1 тис. грн. хабара від жителя міста Борислава за видачу йому довідки про кількість запасів та якість корисних копалин на земельній ділянці для будівництва індивідуальних житлових будинків. Прокуратурою Галицького району міста Львова порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.368 КК України (одержання хабара).

В Одеській області працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито заступника начальника відділу торгівлі та побутового обслуговування населення однієї з райдержадміністрацій, який вимагав та отримав 9 тис. грн. хабара від приватного підприємця за видачу їй дозволу на розміщення об’єкта торгівлі та здійснення торгівельної діяльності. Хабарника затримано. Прокуратурою області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 КК України (одержання хабара).

У Сумській області працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито керівника відділу іпотечного кредитування відділення акціонерного комерційного банку, який вимагав та отримав 700 доларів США хабара від директора товариства з обмеженою відповідальністю за сприяння двом жителям обласного центру в отриманні іпотечних кредитів. Прокуратурою міста Суми порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 КК України (одержання хабара).

У Черкаській області працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито голову правління колективного сільськогосподарського підприємства, яка шахрайським шляхом заволоділа гуртожитком товариства з обмеженою відповідальністю, чим завдала останньому збитки на суму понад 940 тис. гривень. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.4 ст.190 КК України (шахрайство).

МВС України

You may also like...