На Сумщине задержан несовершеннолетний убийца

Жахливе вбивство сталося в селищі Свеса Ямпільського району. Там 17-річний юнак вбив своїх односельців. Чоловіка та жінку з численними ножовими пораненнями знайшли сусіди на власному подвір’ї. А невдовзі затримали і винуватця трагедії. Молодий чоловік і досі не може чітко пояснити, чому  пішов на злочин. На сьогодні неповнолітньому вбивці призначена судово-психіатрична експертиза. Якщо його визнають осудним, йому загрожує до 15 років позбавлення волі.

Світлана не хоче розмовляти на камеру. Ховає обличчя. Каже в селі тільки і балачок про жахливе вбивство односельців. А їй пригадувати події того вечора й досі моторошно. «Шли з чоловіком до дому, дивимось – у сусідів світло у вікні і музика грає, – розповідає Світлана, – я пішла , а чоловік вирішив провідати сусідів. А зайшов – побачив труп. Сусід мертвий. Ми побігли міліцію викликати»

Міліція , яка прибула на місце пригоди знайшла ще один труп – біля сараю   лежала оголена  жінка. Жорстокість вбивці вразила навіть бувалих оперативників. На тілі чоловіка вони нарахували 28 ножових поранень,  34- отримала його співмешканка. Розкриття даного злочину ускладнював той факт, що на місті події зловмисник не залишив жодного  сліду, проте одна зачіпка все ж таки найшлась . «Оперативні співробітники отримали інформацію, що неподалік від місця злочину мешкає один молодий чоловік, якій має такі-собі сексуальні відхилення – пояснює заступник начальника ГУМВС Олег Котеленець,- опрацювавши цю інформацію і провівши певні слідчі дії ми дійшли висновку, що злочин скоїв саме наш підозрюваний. Які в нього були на то причини, важко сказати. Вірогідніше за все злочин був пов’язаний із статевими пристрастями»

Підозрюваному 17 років, його жертвам до сорока. Що вбив сусідів зізнався одразу, проте мотиви свого вчинку й досі пояснити ти не може. « Ми припускаємо, що між ними виникла якась суперечка саме із-за жінки, – продовжує Олег Котеленець, – Поки ця версія відпрацьовується, враховуючи ті докази, які зібрані на сьогодні. Першим він зарізав чоловіка. Другою жертвою стала жінка. Він наніс обом стільки ударів ножем, що шансів залишитися в живих в них вже не було». 

В правоохоронців є всі підстави вважати, що жінку, преш ніж вбити юнак зґвалтував. За фактом навмисного вбивства проти нього порушена кримінальна справа. Призначена судово – психіатрична експертиза. Якщо чоловіка буде визнано здоровим, йому загрожує до 15 років позбавлення волі.
 
Ельвіра Біганова, СЗГ УМВС Сумська область
 

You may also like...