Криминальная хроника Украины на 02.07.2009

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 5 290 заяв про злочини. Вжитими заходами 2 155 (40,7%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – чотири вбивства, чотири факти нанесення тяжких тілесних ушкоджень, два розбійні напади, 46 пограбувань, п’ять незаконних заволодінь транспортними засобами.

 За незаконне зберігання зброї затримано 20 осіб. У правопорушників вилучено два пістолети, карабін, три обрізи мисливських рушниць, п’ять одиниць саморобної вогнепальної зброї та 332 набої.

 За злочини у сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 40 осіб, у яких вилучено 38,4 кілограма наркотичних засобів.

 За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 6 296 осіб.                     

 За порушеними кримінальними справами заарештовано 13  осіб.

 Протягом минулої доби порушено 130 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості, з них 71 – у сфері службової діяльності, в тому числі три – про хабарництво.

 Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 108 дорожньо-транспортних пригод з потерпілими, в яких 13 осіб загинули та 119 – травмовані.

 У Херсоні 28 квітня у своєму будинку було знайдено мертвою з ножовим пораненням грудей 69-річну пенсіонерку. У результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 20-річного безробітного місцевого мешканця. Попередньо встановлено, що він уночі 28 квітня проник до будинку потерпілої, вбив ножем господарку, зґвалтував її 25-річну дочку, викрав вироби із золота та 300 гривень.

 На Київщині в результаті слідчо-оперативних дій працівники міліції викрили раніше затриманого за вбивство мешканця міста Вишневе Києво-Святошинського району Київської області. Попередньо встановлено, що він увечері 17 червня 2007 року на околиці села Погребів Васильківського району Київщини зґвалтував та задушив 63-річну пенсіонерку, мешканку міста Васильків, а її тіло на власній автомашині ВАЗ вивіз до лісосмуги.

 У місті Жашків Черкаської області 24 червня на території дачної ділянки, що належить 44-річному місцевому мешканцю,  знайдено мертвою з ознаками удушення 39-річну мешканку цього міста. У результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 25-річного безробітного, раніше судимого місцевого мешканця. Попередньо встановлено, що він уранці 23 червня на вулиці  міста задушив потерпілу під час раптово виниклої сварки.

 У Шевченківському районі  Києва працівники міліції затримали  41-річного громадянина Італійської Республіки. Попередньо встановлено, що він орендував квартиру в згаданому районі та займався звідництвом іноземних туристів із жінками легкої поведінки.

 У Донецьку в результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали  33-річного громадянина Грузії. Попередньо встановлено, що він удень 14 червня через вікно проник до квартири 20-річної безробітної мешканки обласного центру, викрав ноутбук, фотоапарат та вироби із золота.

 У місті Марганець Дніпропетровської області працівники міліції затримали 40-річного безробітного мешканця міста Орджонікідзе Дніпропетровської області, з автомашини  якого вилучили 20 кілограмів макової соломки.

 У Дніпропетровській області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили посадовців трьох товариств із обмеженою відповідальністю та приватного підприємства. Встановлено, що вони в січні 2006 року,  в інтересах іншого (четвертого) товариства з обмеженою відповідальністю уклали  фіктивні договори постачання, які на час складання не були забезпечені майновими правами, що сприяло останньому ТОВ у незаконному отриманні шести мільйонів гривень кредиту в банківській установі. Таким чином, зазначеній установі завдано збитки на згадану суму. Прокуратурою району порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.364 (зловживання владою або службовим становищем) КК України.

 В Івано-Франківській області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили службовців  міської ради, котрі незаконно надали в приватну власність місцевому мешканцю нежитлове приміщення площею 36,1 кв. м, чим завдали збитки державі на суму понад 100 тисяч гривень. Слідчим управлінням порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.2 ст.364 та ч.2 ст.366 (зловживання владою або службовим становищем та службове підроблення) КК України.

 На Кіровоградщині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили голову однієї з селищних рад Бобринецького району, котрий вимагав та отримав сім тисяч гривень хабара від приватного підприємця  за сприяння йому в отриманні дозволу на купівлю приміщення колишньої загальноосвітньої школи. Прокуратурою району порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 (одержання хабара) КК України.

 У Луганській області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили заступника голови однієї з селищних рад, котрий вимагав та отримав тисячу гривень хабара від приватного підприємця за надання їй дозволу на розміщення об’єктів торгівлі. Прокуратурою Луганська порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 (одержання хабара) КК України.

 На Тернопільщині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили службовців дослідної станції Тернопільського інституту агропромислового виробництва Української академії аграрних наук, які з квітня 2006 року по червень 2009 року, під час виплати заробітної плати працівникам станції перерахували до бюджету лише частину утриманого податку з прибутку, а решту коштів використали на потреби підприємства. Внаслідок дій правопорушників до державного бюджету не перераховано понад 505,6 тисяч гривень. Прокуратурою району порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.364 (зловживання владою або службовим становищем) КК України.

 На Хмельниччині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили голову однієї з міськрад, котрий підробив рішення сесії згаданої міськради, на підставі якого незаконно набув право власності на земельну ділянку загальною площею 1,18 га (вартість 194,9 тисяч гривень). Прокуратурою району порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.2 ст.364 та ч.2 ст.366 (зловживання владою або службовим становищем та службове підроблення) КК України.

МВС України

You may also like...