Криминальная хроника Украины на 09.07.2009

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 5 346 заяв про злочини. Вжитими заходами 2 354 ( 44 % ) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – одне вбивство, десять фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, один розбійний напад, 39 пограбувань, вісім фактів незаконного заволодіння транспортними засобами.

 За незаконне зберігання зброї затримано 23 особи. У правопорушників вилучено дві гвинтівки, 11 обрізів мисливських рушниць, п’ять одиниць саморобної вогнепальної зброї та 69 набоїв.

 За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 62 особи. У них вилучено 14 кілограмів наркотичних засобів

 За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 7 265 осіб.

 За порушеними кримінальними справами заарештовано 28 осіб.

 Протягом минулої доби порушено 158 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості, з них 69 – у сфері службової діяльності, у тому числі 13 – про хабарництво.

 Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 107 дорожньо-транспортних пригод із потерпілими, у яких  десять осіб загинули та 145 – травмовані.

 У місті Маріуполі Донецької області 10 березня у своєму будинку було знайдено мертвою із ножовими пораненнями 71-річну пенсіонерку. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівники міліції  затримали 48-річного безробітного, раніше судимого місцевого мешканця. Попередньо встановлено, що він, з метою крадіжки, проник до будинку потерпілої, але оскільки господарка його побачила, зловмисник вбив її ножем.

 У  Путивльському районі Сумської області 4 липня на вулиці знайдено мертвим 36-річного безробітного, раніше судимого жителя міста Сєверодонецька Луганської області. За висновком судово-медичної експертизи його смерть настала внаслідок ушкодження внутрішніх органів. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівники міліції  затримали 36-річного безробітного жителя міста Сєверодонецька Луганської області. Попередньо встановлено, що він  на вулиці села під час сварки та після спільного вживання спиртних напоїв завдав смертельних тілесних ушкоджень потерпілому.

 У місті Лисичанську Луганської області у результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали двох безробітних місцевих мешканців, віком 25 та 27 років. Попередньо встановлено, що вони пошкодили пам’ятник Григорію Капустіну (відбили молоток).

 У Шевченківському районі міста Києва на вулиці працівники міліції затримали трьох безробітних місцевих мешканців, віком 25 – 26 років, у яких вилучено 4,6 грам героїну.

 На Дніпропетровщині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито голову фермерського господарства. Він у 2004 році включив до складу членів цього господарства сім сторонніх осіб, яким незаконно було видано державні акти на право власності на земельні ділянки. Внаслідок протиправних дій правопорушника державі завдано збитки на суму понад 466 тисяч гривень. Міжрайонною прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.364 (зловживання владою або службовим становищем) КК України.

 У Києві працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито службових осіб житлово-будівельного кооперативу. Вони, шахрайським шляхом, на підставі підробленого рішення одного з районних судів столиці, отримали в приватну власність земельну ділянку площею 70 га, яка розташована на території однієї з селищних рад Дергачівського району Харківської області, загальна вартість якої становить майже п’ять мільйонів гривень. Прокуратурою міста порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.4 ст.190 (шахрайство) КК України.

 У місті Миколаєві працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито директора товариства з обмеженою відповідальністю, який отримав від місцевого жителя 1,5 тисяч гривень хабара за видачу йому довідки про доходи. Районною прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.368  (одержання хабара) КК України.

 У місті Черкасах працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито приватного підприємця, який у порушення вимог Закону України “Про заборону грального бізнесу в Україні”, у власному павільйоні розмістив і організував роботу семи гральних автоматів. Районною прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.203 (зайняття забороненими видами господарської діяльності) КК України.

 На Чернігівщині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито директора приватного підприємства, який упродовж двох останніх років, з метою незаконного отримання податкового кредиту, вносив до податкових декларацій завищені суми податку на додану вартість. Внаслідок протиправних дій правопорушника державний бюджет недоотримав майже 627 тисяч гривень. Слідчим відділом податкової міліції Державної податкової адміністрації області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.366 (службове підроблення) КК України.

 Працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю лінійного управління на Одеській залізниці УМВС України на залізничному транспорті  викрито працівників однієї дистанції сигналізації та зв’язку залізниці. Вони під час виконання угод між державним підприємством  та товариством із обмеженою відповідальністю допустили нестачу 76,6 км кабелю, загальною вартістю 13,6 мільйона гривень. Прокуратурою області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.5 ст.191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) КК України.

МВС України

You may also like...