Криминогенная обстановка в Украине на 17.07.2009: 5 убийств, 37 ограблений, 5 разбоев, 9 угонов…

Як повідомили УК в Департаменті зв’язків з громадськістю МВС України, упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 5 560 заяв про злочини. Вжитими заходами 2 333 (42%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – п’ять вбивств, сім фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, п’ять розбійних нападів, 37 пограбувань, дев’ять фактів незаконного заволодіння транспортними засобами. 

За незаконне зберігання зброї затримано 21 особу. У правопорушників вилучено пістолет, гвинтівку, чотири обрізи мисливських рушниць, чотири одиниці саморобної вогнепальної зброї, 600 грамів вибухівки та 698 набоїв.

За злочини у сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 60 осіб, у яких вилучено 21,1 кілограма наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 6 497 осіб.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 25 підозрюваних осіб.

Упродовж минулої доби порушено 124 кримінальні справи за злочинами економічної спрямованості, з них 39 – у сфері службової діяльності, у тому числі дві – про хабарництво.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 118 дорожньо-транспортних пригод з потерпілими, у яких 12 осіб загинули та 155 – травмовані.

У місті Луганську 19 грудня минулого року до міліції звернувся 33-річний посадовець та повідомив, що на вулиці обласного центру двоє невідомих побили його й відібрали портфель, у якому знаходилося 12 тисяч гривень. У результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції за підозрою у скоєному затримали трьох місцевих мешканців, віком від 24 до 34 років.

У місті Краматорську Донецької області 12 липня у своєму будинку було знайдено в непритомному стані 56-річного пенсіонера, який невдовзі помер у лікарні. За висновком судово-медичної експертизи, його смерть настала внаслідок ушкодження внутрішніх органів. У результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 38-річного безробітного, раніше судимого місцевого мешканця. Попередньо встановлено, що він увечері 23 червня на вулиці згаданого міста завдав смертельних тілесних ушкоджень потерпілому під час раптово виниклої сварки.

У місті Харкові на залізничному вокзалі працівники міліції затримали чотирьох мешканців Лозівського району Харківської області, віком від 24 до 50 років, усі без постійного місця роботи, двоє з них раніше судимі. Попередньо встановлено, що вони намагався вивезти до Російської Федерації, з метою продажу сутенерам для сексуальної експлуатації, трьох безробітних мешканок зазначеної області, віком від 25 до 29 років.

В Одесі на вулиці працівники міліції затримали 27-річного чоловіка без певного місця проживання та роботи, у якого вилучили 400 грамів вибухівки.

У Дергачівському району Харківської області працівники міліції затримали 48-річного місцевого мешканця, вдома в якого вилучили гвинтівку Мосіна, одну мінометну міну калібру 75 мм часів Великої Вітчизняної війни та 314 набоїв до різної зброї.

У місті Молодогвардійську Луганської області працівники міліції затримали 29-річного безробітного місцевого мешканця, в якого вилучили 200 грамів вибухівки.

У Шевченківському районі міста Києва на вулиці працівники міліції затримали 27-річного безробітного місцевого мешканця, у якого вилучили грам героїну.

У Дніпровському районі міста Києва працівники міліції затримали 29-річного громадянина Грузії, у якого вилучили п’ять мілілітрів ацетильованого опію.

На Донеччині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили посадових осіб відкритого акціонерного товариства, котрі впродовж двох останніх років, використовуючи платіжну систему “клієнт-банк”, привласнили понад 370 тисяч доларів США вказаного товариства. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.5 ст.191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) КК України.

У Черкаській області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили приватного підприємця, котрий у червні 2006 року надав до обласної філії відділення банківської установи неправдиву інформацію щодо наявності заставного майна (обладнання з обробки металу та деревини) й незаконно отримав кредит у сумі 750 тисяч гривень. Прокуратурою міста Черкаси порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.364 (зловживання владою або службовим становищем) КК України. 

You may also like...