Криминальная хроника Украины yа 26-27.07.2009

Криминальная хроника Украины за 26-27.07.2009

26.07.2009

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 4 093 заяви про злочини. Вжитими заходами 1 631 (39,8%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – три вбивства, вісім фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, шість розбійних нападів, 40 пограбувань, два факти незаконного заволодіння транспортними засобами.

За незаконне зберігання зброї затримано 20 осіб. У правопорушників вилучено чотири обрізи мисливських рушниць, п’ять одиниць саморобної вогнепальної зброї, кілограм вибухівки, шість електродетонаторів та 362 набої.

 За злочини у сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 36 осіб, у яких вилучено 12,1 кілограма наркотичних засобів.

 За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 6 185 осіб.                               

 За порушеними кримінальними справами заарештовано 16 підозрюваних осіб.

 Упродовж минулої доби порушено 20 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості, з них сім – у сфері службової діяльності.

 Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 131 дорожньо-транспортну пригоду з потерпілими, у яких 14 осіб загинули та 173 – травмовані.

 У місті Дніпропетровську 1 липня до міліції звернулася 20-річна місцева мешканка, працівниця обласної державної телерадіокомпанії та заявила, що дві години тому зі службової автомашини ВАЗ, яку було залишено на вулиці без нагляду, невідомий викрав відеокамеру. У результаті слідчо-оперативних дій у скоєнні цього викрито раніше затриманого за крадіжки 36-річного безробітного, раніше судимого місцевого мешканця.

 У місті Сіверську Артемівського району Донецької області 23 липня на території залізничного вокзалу було знайдено мертвим із тілесними ушкодженнями 28-річного безробітного місцевого мешканця. У результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 42-річного безробітного, раніше судимого місцевого мешканця. Попередньо встановлено, що він удень 23 липня в місті Красному Лимані згаданої області на території залізничного вокзалу завдав смертельних тілесних ушкоджень потерпілому під час раптово виниклої сварки.

 У Добровеличківському районі Кіровоградської області 24 липня 35-річний безробітний, раніше судимий місцевий мешканець із незареєстрованої мисливської рушниці під час сварки, що виникла на ґрунті неприязних відносин? обстріляв автомашину ВАЗ під керуванням 36-річного безробітного місцевого мешканця й втік. Унаслідок цього водій та його пасажир – 26-річний безробітний мешканець райцентру отримали вогнепальні дробові поранення. Водій від отриманих поранень помер на місці, а пасажира госпіталізовано. Вжитими заходами зловмисника затримано. Зброю вилучено.

 У місті Одесі в результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 32-річного громадянина Республіки Молдови. Попередньо встановлено, що він уранці 25 липня на промисловому ринку шахрайським шляхом заволодів взуттям (вартість 40 тисяч гривень), чим завдав збитки на згадану суму 40-річному приватному підприємцю, громадянину Китайської Народної Республіки.

 У місті Макіївці Донецької області працівники міліції затримали 38-річну безробітну місцеву мешканку, вдома в якої вилучили 300 грамів вибухівки.

 У місті Ровеньках Луганської області працівники міліції затримали 32-річного місцевого мешканця, робітника однієї із шахт державного підприємства, вдома в якого вилучили 600 грамів вибухівки та шість електродетонаторів.

 У місті Харкові на залізничному вокзалі працівники міліції затримали 44-річного громадянина Російської Федерації, у якого вилучили 150 пігулок психотропного препарату “Феназепам”.

 У Вінницькій області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили директора приватного підприємства, котрий отримав 1,5 тисяч гривень хабара від місцевого мешканця за внесення до його трудової книжки неправдивих відомостей щодо перебування на посаді водія вказаного підприємства. Прокуратурою Барського району порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.1 ст.368 та ч.1 ст.366 (одержання хабара й службове підроблення) КК України.

 На Дніпропетровщині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили посадових осіб товариства з обмеженою відповідальністю, котрі, використовуючи незаконно отриману ліцензію на право здійснення діяльності в сфері технічного обслуговування та експлуатації телемереж, надавали послуги у сфері кабельного телебачення та Інтернету, внаслідок чого незаконно отримали прибуток у сумі 5,7 мільйона гривень.  Прокуратурою району порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.364 (зловживання владою або службовим становищем) КК України.

 У Полтавській області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили директора державного підприємства, котрий у минулому році уклав ряд фіктивних договорів на виконання робіт (роботи виконувалися державним підприємством, а грошові кошти перераховувалися на рахунок приватного підприємства, де вищезгаданий директор є засновником та директором). Таким чином державі завдано збитки на суму 295 тисяч гривень. Слідчим відділом порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.5 ст.191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) КК України.

 У Тернопільській області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили директора товариства з обмеженою відповідальністю, котрий у 2006 та 2007 роках підробив та подав до філії відділення банківської установи фіктивні довідки про доходи та заяви на отримання кредитів від імені працівників згаданого ТОВ  й незаконно отримав 166 тисяч гривень кредиту, чим завдав збитки банківській установі на зазначену суму. Слідчим управлінням порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.4 ст.191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) КК України.

 В Ічнянському районі Чернігівської області на околиці села Крупичполя 25 липня працівники міліції затримали групу нелегальних мігрантів у складі десяти громадян Ісламської Держави Афганістан.

 

27.07.2009

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 3 545 заяв про злочини. Вжитими заходами 1 338 (37,7%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – чотири вбивства, п’ять фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, один розбійний напад, 27 пограбувань, п’ять фактів незаконного заволодіння транспортними засобами.

 За незаконне зберігання зброї затримано вісім осіб. У правопорушників вилучено чотири одиниці саморобної вогнепальної зброї, 300 грамів вибухівки та 102 набої.

 За злочини у сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 16 осіб, у яких вилучено 4,5 кілограма наркотичних засобів.

 За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 4 926 осіб.                               

 За порушеними кримінальними справами заарештовано 14 підозрюваних осіб.

 Упродовж минулого тижня порушено 604 кримінальні справи за злочинами економічної спрямованості, з них 228 – у сфері службової діяльності, у тому числі 35 – про хабарництво.

 Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 121 дорожньо-транспортну пригоду з потерпілими, у яких 17 осіб загинули та 189 – травмовані.

 У Рожнятівському районі Івано-Франківської області у лісі поблизу села Вербівки 25 липня було знайдено мертвим із вогнепальним пораненням шиї 41-річного безробітного мешканця згаданого району. У результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 39-річного безробітного, раніше судимого місцевого мешканця. Попередньо встановлено, що він уранці 25 липня в лісі під час полювання з власної необережності пострілом із зареєстрованої мисливської рушниці вбив потерпілого. Зброю вилучено.

 У Костянтинівському районі Донецької області 22 липня в річці було знайдено тіло 32-річного безробітного місцевого мешканця. У результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали місцеву мешканку та двох мешканців міста Дружківки згаданої області віком від 25 до 54 років. Попередньо встановлено, що вони ввечері 20 липня на подвір’ї будинку потерпілого під час сварки, що виникла  на ґрунті неприязних відносин, побили господаря, після чого зв’язали його, віднесли до річки та втопили.

 У місті Донецьку 29 червня на вулиці було знайдено мертвим з ознаками удушення 24-річного раніше судимого місцевого мешканця, робітника однієї з державнb[ої шахт холдингової компанії. У результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 50-річного безробітного, раніше судимого місцевого мешканця, водія приватного підприємства. Попередньо встановлено, що він увечері 28 червня на вулиці задушив потерпілого під час сварки, що виникла на ґрунті неприязних відносин.

 У місті Димитрові Донецької області 24 липня на вулиці було знайдено в непритомному стані з травмою голови 46-річного безробітного місцевого мешканця, який 25 липня в лікарні помер. У результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 24-річного місцевого мешканця, робітника однієї із шахт виробничого об’єднання. Попередньо встановлено, що він увечері 24 липня на вулиці згаданого міста биткою завдав тілесних ушкоджень потерпілому під час сварки на ґрунті неприязних відносин.

 У місті Горлівці Донецької області 23 липня у своїй квартирі було знайдено мертвим із ножовим пораненням шиї 46-річного безробітного місцевого мешканця. У результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 61-річного безробітного місцевого мешканця. Попередньо встановлено, що він увечері 23 липня в квартирі потерпілого убив господаря ножем під час сварки та після спільного вживання спиртних напоїв.

 У місті Донецьку працівники міліції затримали 43-річного безробітного, раніше судимого місцевого мешканця, вдома в якого вилучили 318 грамів вибухівки.

 У місті Дніпропетровську працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили службових осіб приватного підприємства, котрі, згідно з договором, отримали в лізинг у філії відділенні банківської установи медичне обладнання, яке повинні були встановити в лікарнях згаданого міста. Замість цього правопорушники, в рахунок оплати оренди приміщень, передали зазначене обладнання товариству з обмеженою відповідальністю. Таким чином банківській установі завдано збитки на суму дев’ять мільйонів гривень. Прокуратурою одного з районів Дніпропетровська порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.364 (зловживання владою або службовим становищем) КК України.

 У місті Запоріжжі працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили заступника директора одного з навчально-виховних комплексів, котра отримала дві тисячі гривень хабара від місцевого мешканця за поновлення його дружини на навчанні. Прокуратурою району порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.368 (одержання хабара) КК України.

 У місті Запоріжжі працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили начальника одного з управлінь комунального підприємства, котра отримала 250 доларів США хабара від місцевого мешканця за видачу останньому довідки про відбуття ним адміністративного покарання у вигляді 40 годин виправних робіт. Прокуратурою одного з районів Запоріжжя порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.368 (одержання хабара) КК України.

МВС України

You may also like...