Украинские милиционеры стали чемпионами мира по мини-футболу

Нещодавно у новозеландському місті Окленд пройшов 10-й чемпіонат Світу з міні-футболу серед поліцейських, який традиційно відбувається під патронатом міжнародної асоціації поліцейського футболу WISPA. На турнір до Нової Зеландії, прибули команди з Росії, Ірландії, Китаю, Бразилії, а також збірна Світу. Україну, як ніяку іншу державу, на цьому форумі спорту і дружби представляли дві команди – Харківського національного університету внутрішніх справ (ХНУВС) та збірна ветеранів Центрального апарату МВС України, у складі якої виступали три міліцейські генерали: Леонід Скалозуб, Микола Пихтін та Віктор Ольховський.  

Ігри чемпіонату відбувалися за круговою системою. Кожна зустріч тривала 12 хвилин. Упродовж трьох днів, поки тривали змагання, одразу виявилася перевага українських учасників. Переможцем турніру заслужено стала команда ХНУВС. Друге місце вибороли господарі – новозеландці, а «бронзу» між собою поділили збірна Центрального апарату МВС України, та їхні російські колеги.

Як розповіли у Центральному спортивному клубі міліції України, зазначений футбольний проект цікавий тим, що кожний наступний чемпіонат проводиться на новому континенті під час літніх відпусток і учасники змагань мають змогу приїхати разом зі своїми родинами. Приміром, минулорічний відбувся у нас – у Криму, і там було багато футболістів-поліцейських, які приїхали навіть з маленькими дітьми, адже організатори тоді створили гарні умови як для спорту, так і для відпочинку та спілкування. Також під час таких чемпіонатів відбуваються благодійні акції (розпродаж м’ячів, футболок із автографами спортсменів тощо), кошти від яких зазвичай скеровують до дитячих закладів, зокрема тих, те утримують сиріт.

Наступний чемпіонат Світу з міні-футболу серед поліцейських, як зазначив президент WISPA Люк Борлон, відбудеться у Бельгії, – він очікується вельми представницьким, адже очікується участь представників близько 30 країн.

Геннадій Карпюк
 

You may also like...