Батьки відпустили доньку із психічно хворою родичкою, за що мало не поплатилися….

Півторарічну доньку батьки відпустили гуляти разом з тіткою. Але  прогулянка обох затягнулась на дві доби. Уява батьків вже почала малювати найгірші картини викрадення малої. Невідомо, як би закінчилась вся ця історія, якби не працівники міліції.  Вони знайшли загублену пару в одному з «притонів» міста.

Зараз півторарічна Маринка уже вдома. Але нещодавно у її батьків була мало не паніка. Дівчинку повела на прогулянку тітка по братові і наче крізь землю провалилась. Пообіцяла дівчинку на обід додому привести – але все барилася. «Я приготувала обід, вийшла на вулицю її покликати, а її немає. Вже і мама моя прибігла з роботи, запитує, де мала. Я кажу, що немає,  що не знаю, де донька» – розповідає матір дівчинки Ольга.

Лише увечері батьки дівчинки зрозуміли, що власними силами малу не знайти, а тому звернулись до міліції. В ході розшуку до працівників відділення кримінальної міліції у справах дітей ГУМВС України в Сумській області надійшла оперативна інформація, де імовірно може знаходитись своячка з дитиною. Коли прибули на те місце, то побачили щось на зразок «притону». Троє чоловіків, з якими раніше не була знайома своячка, п’яні, на столі стоять залишки недопитого самогону та пива. Дитина голодна та без догляду бігає по брудній підлозі.
 
Тітка малої  уже у відділенні міліції розповіла, що просто загуляла. Через це дві доби підряд і вона і її півторарічна племінниця не з’являлись удома. Почалось все з того, що на вулиці вона зустріла друга, пішла до нього в гості. Потім прийшов ще один знайомий, а потім ще один. Розпивали спиртні, слухали музику та грали в карти. Так і сплинув час у веселій компанії.
До речі, своячениця стоїть на обліку в психдиспансері та любить перехилити чарку. А тому як могли батьки допустити таку легковажність – відпустити дитину під її нагляд, залишається загадкою.
«Вона і раніше гуляла з Маринкою, але все було добре – дивується матір дівчинки Ольга, – приходила додому вчасно. А вчора наче щось найшло на неї. Та вона ж як нап’ється, то уже все, начинає коні свої мочить».

Наразі батьки дівчинки спокійні, чадо удома. Претензій до своєї родички не мають. Остання ж взагалі удома не з’являється, соромиться свого вчинку. 
 
Тетяна Гарбуз, СЗГ ГУМВС України в Сумській області

You may also like...