Борьба с криминалом за прошедшие сутки: раскрыто 4 убийства, 26 ограблений, 5 угонов…

Як повідомили УК в Департаменті зв’язків з громадськістю МВС України, упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 5 090 заяв про злочини. Вжитими заходами 2 204 ( 43,0 % ) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – чотири вбивства, чотири факти завдання тяжких тілесних ушкоджень, два розбійних напади, 26 пограбувань, п’ять фактів незаконного заволодіння транспортними засобами.

За незаконне зберігання зброї затримано вісім осіб. У правопорушників вилучено два обрізи мисливських рушниць, чотири одиниці саморобної вогнепальної зброї, гранату та 37 набоїв.
 
За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 49 осіб. У них вилучено 25,3 кілограма наркотичних засобів
 
За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 14 489 осіб.
За порушеними кримінальними справами заарештовано 26 осіб.
 
Протягом минулої доби порушено 423 кримінальні справи за злочинами економічної спрямованості, з них 196 – у сфері службової діяльності, у тому числі 23 – про хабарництво.
 
Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 137 дорожньо-транспортних пригод з потерпілими, у яких 23 особи загинули та 165 – травмовані.
 
У Вовчанському районі Харківської області під час перетину державного кордону поза митним контролем затримано чотирьох безробітних жителів райцентру, віком 22 – 32 років, які на автомашині з Російської Федерації намагались ввезти на територію України 730 таблеток “трайфеду”, 600 таблеток “теофедріну” та 400 таблеток “трамадолу” (вилучено).
 
У Дніпропетровській області працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито двох місцевих жителів. Вони впродовж січня – серпня 2007 року в місті організували тренiнговий центр з розвитку бiзнес-проектiв, де під виглядом внесків для початкового етапу бiзнес-пропозицiй шахрайським шляхом заволоділи грошима трьох місцевих жителів на загальну суму 782,7 тисяч гривень. Головним слідчим управлінням МВС України порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.4 ст.190 (шахрайство) КК України.
 
На Житомирщині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито службовців комунального підприємства. Вони впродовж 2006 – 2007 років вносили до бухгалтерських документів неправдиві відомості щодо виготовлення соціальної реклами та її розміщення на рекламних носіях підприємства (фактично не виготовлялась та не розміщувалася), а виділені на це кошти перерахували на рахунки різних підприємств. У результаті протиправних дій місцевому бюджету завдано збитки на загальну суму понад 110 тисяч гривень. Прокуратурою області порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.2 ст.364 (зловживання владою або службовим становищем) та ч.2 ст.366 (службове підроблення) КК України.
 
На Кіровоградщині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито службовців одного із відділів районної державної адміністрації, які оплатили поставку кам’яного вугілля, що не відповідає якісним характеристикам, передбаченим договором з комунальним підприємством, чим завдали державі збитки на 364, 5 тисяч гривень. Районною прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.367 (службова недбалість) КК України.
 
На Луганщині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито посадовця однієї із міських рад, який вимагав та отримав 32 тисячі гривень хабара від директора приватного підприємства за укладення договору щодо придбання 2,7 кілометра труб списаної тепломережі (металобрухт). Прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 (одержання хабара) КК України.
 
У місті Севастополі працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито приватного підприємця, який отримав частину винагороди в сумі 15 тисяч доларів США від жителя міста Севастополя за нібито надання йому допомоги в оформленні в приватну власність земельної ділянки, розташованої на території колишнього радгоспу. Встановлено також ще 27 фактів скоєння правопорушником аналогічних злочинів. Слідчим управлінням УМВС порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.4 ст.190 (шахрайство) КК України.
 

У місті Харкові працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито голову правління гаражно-будівельного кооперативу, який отримав 4,4 тисяч гривень та 600 доларів США хабара від місцевого жителя за вирішення питання щодо прийняття його до членів цього кооперативу. Наразі проводяться заходи щодо встановлення інших фактів хабарництва. Районною прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.368 (одержання хабара) КК України. 

You may also like...