Криминальная хроника Украины на 21.10.2009

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 5 121 заява про злочини. Вжитими заходами 2 163 (42,2%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – два вбивства, три факти завдання тяжких тілесних ушкоджень, дев’ять розбійних нападів, 30 пограбувань, два факти незаконного заволодіння транспортними засобами.

 За незаконне зберігання зброї затримано 15 осіб. У правопорушників вилучено два обрізи мисливських рушниць, дві гранати, 200 грамів вибухівки та 225 набоїв.

 За злочини у сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 55 осіб, у яких вилучено 13,2 кілограма наркотичних засобів.

 За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 7 080 осіб.

 За порушеними кримінальними справами заарештовано 33 підозрювані особи.

 Упродовж минулої доби порушено 78 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості, з них 29 – у сфері службової діяльності, у тому числі три – про хабарництво.

 Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 115 дорожньо-транспортних пригод із потерпілими, у яких 15 осіб загинули та 128 – травмовані.

 На Черкащині в результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 30-річного мешканця міста Канева Черкаської області та 21-річного мешканця Великоолександрівського району Херсонської області (обидва без постійного місця роботи, один раніше судимий). Попередньо встановлено, що останній вночі 12 жовтня на околиці одного із селищ Канівського району пострілами з мисливської рушниці вбив 31-річного безробітного місцевого мешканця (з 12 жовтня розшукувався як безвісти відсутній), а тіло закопали разом зі своїм спільником. Після цього з будинку потерпілого викрали особисті речі, які продали 26-річному безробітному мешканцю Сум. Частину викраденого вилучено, а покупця краденого затримано. Тіло знайдено, зброю вилучено.

 У місті Дніпропетровську 20 жовтня на вулиці працівники міліції затримали 45-річного місцевого мешканця, приватного підприємця. Попередньо встановлено, що він кілька хвилин тому, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, з хуліганських спонукань зробив три постріли у повітря із власного зареєстрованого мисливського карабіну. Люди не постраждали. Зброю вилучено.

 У селищі Єланці Миколаївської області працівники міліції затримали 32-річного безробітного місцевого мешканця, вдома в якого вилучили 150 грамів вибухівки.

 У Краснодонській міськраді Луганської області на пункті пропуску через Державний кордон України працівники міліції затримали 43-річного громадянина Російської Федерації, в якого вилучили 20 грамів марихуани.

 У Донецькій області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили мешканця міста Артемівська, котрий упродовж останніх трьох років, не маючи відповідної ліцензії провайдера програмної послуги, незаконно здійснював ретрансляцію каналів мовлення. Унаслідок цих протиправних дій трьом товариствам з обмеженою відповідальністю завдано збитки на суму понад 197 тисяч гривень. Слідчим відділом Артемівського райвідділу внутрішніх справ порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.176 (порушення авторського права і суміжних прав) КК України.

 У Києві працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили службовця одного з відділів Головного управління з питань реклами Київської міської державної адміністрації, котрий отримав 700 гривень хабара від приватного підприємця за непроведення демонтажу рекламного щита на одному зі столичних кафе та непритягнення її до адміністративної відповідальності. Прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст. 368 (одержання хабара) КК України.

 На Луганщині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили головного лікаря однієї з медичних установ, котра у порушення вимог Закону України “Про закупівлю товарів, робіт та послуг за державні кошти”, без проведення відкритих тендерних торгів, придбала медичне обладнання, яке за виробничими потужностями не відповідає тендерним умовам. Унаслідок цих протиправних дій державі завдано збитки на суму понад 115 тисяч гривень. Прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.364 (зловживання владою або службовим становищем) КК України.

 У Черкаській області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили посадових осіб приватного підприємства, котрі в 2007 році здійснили закупівлю цукрового буряка в суб’єктів господарювання без сплати всієї суми, чим завдали збитки останнім у сумі понад 246 тисяч гривень. Прокуратурою області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.4 ст.190 (шахрайство) КК України.

МВС України
 

You may also like...