Криминальная хроника Украины на 24.10.2009

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 5 240 заяв про злочини. Вжитими заходами 2 145 (40,9%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – 3 вбивства, 8 фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, 6 розбійних нападів, 33 пограбування, 2 факти незаконного заволодіння транспортними засобами.

 За незаконне зберігання зброї затримано 19 осіб. У правопорушників вилучено автомат, три пістолети, обріз мисливської рушниці, 300 г вибухівки, чотири електродетонатори та 795 набоїв.

 За злочини у сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 45 осіб, у яких вилучено 13,5 кг наркотичних засобів.

 За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 7 925 осіб.

 За порушеними кримінальними справами заарештовано 25 підозрюваних осіб.

 Упродовж минулої доби порушено 145 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості, з них 43 – у сфері службової діяльності, у тому числі 14 – про хабарництво.

 Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 140 дорожньо-транспортних пригод з потерпілими, у яких 22 особи загинули та 161 – травмовані.

 У місті Умань Черкаської області в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він уночі 13 жовтня в квартирі іншого місцевого жителя під час сварки після спільного вживання спиртних напоїв заподіяв смертельні тілесні ушкодження господарю.

 У місті Харків в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано громадянина Республіки Вірменія. Попередньо встановлено, що він увечері 19 жовтня на вулиці зазначеного міста відібрав у місцевої жительки, пенсіонерки, мобільний телефон.

 В місті Полтава 23 жовтня до міліції надійшло неправдиве повідомлення щодо закладення вибухівки в приміщенні залізничного вокзалу. Вжитими заходами встановлено, що це безпідставне повідомлення, з хуліганських спонукань, зробив житель одного з селищ Запорізької області. Правопорушника затримано.

 В місті Черкаси 17 жовтня до міліції надійшло неправдиве повідомлення щодо закладання вибухівки в приміщенні загальноосвітньої школи. Вжитими заходами встановлено, що це безпідставне повідомлення, з хуліганських спонукань, зробив місцевий житель. Правопорушника затримано.

 У місті Сімферополь затримано місцевого жителя, у будинку за місцем проживання якого вилучено 200 г вибухівки та два електродетонатори.

 В одному з селищ Автономної Республіки Крим затримано місцевого жителя. В його будинку вилучено автомат Калашникова, 100 г вибухівки, два електродетонатори та 459 патронів до різної зброї.

 У Шевченківському районі міста Києва на вулиці затримано місцеву жительку, у якої вилучено 42 г кокаїну.

 У зазначеному районі столиці на вулиці затримано двох місцевих жителів, у яких вилучено по 2 г кокаїну.

 У Деснянському районі міста Києва на вулиці затримано місцевого жителя, у якого вилучено 10 г амфетаміну та 5 г маріхуани.

 На околиці одного з селищ Львівської області затримано двох громадян Російської Федерації та громадянина Республіки Узбекистан, у яких вилучено 916,4 г героїну.

 У Дніпропетровську працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили співробітника поліклініки. Він вимагав та отримав 1,1 тис. грн. хабара від місцевого жителя за видачу йому двох листів тимчасової непрацездатності. Прокуратурою району порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 КК України (одержання хабара).

 У Закарпатській області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили співробітника медичного закладу. Він вимагав та отримав 500 доларів США хабара від жителя міста Ужгорода за сприяння в госпіталізації до зазначеного медичного закладу дружини останнього. Крім того, він вимагав та отримав 500 доларів США хабара від співробітника зазначеного заклада за призначення його лікарем одного з відділень цього закладу. Прокуратурою області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 КК України (одержання хабара).

 На Луганщині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили посадових осіб державної установи. Вони в 2005 році, у порушення Закону України «Про третейські суди» та тимчасового положення «Про порядок реєстрації прав власності на нерухоме майно», здійснили незаконну реєстрацію права власності нерухомого майна (господарські будівлі та склад), яке належало приватному підприємству, на користь співробітника колективного фермерського господарства, чим завдали збитки згаданому підприємству на суму понад 100 тис. гривень. Прокуратурою району порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.364 КК України (зловживання владою або службовим становищем).

 На Черкащині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили співробітницю комунального підприємства. Вона, достовірно знаючи, що підвальне приміщення офісного центру належить фермерському господарству, незаконно внесла вказане приміщення до дублікату свідоцтва про право власності на нерухоме майно товариства з обмеженою відповідальністю. Унаслідок протиправних дій правопорушниці зазначеному фермерському господарству завдано збитки на суму понад 234 тис. гривень. Міжрайонною прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.364 КК України (зловживання владою або службовим становищем)

МВС України

 

You may also like...