У Зазим’ї на Десні розкрадають річковий пісок та знищують русло нерестової ріки

Два земснаряди викачують пісок із р.Десна поблизу дачного поселення «Зазим’я». По договору з сільською радою, має намиватися пісок і розрівнюватися на місці для будівництва  будинків садового товариства «Айдар», на практиці ж пісок намивається і продається в гігантських масштабах (що є незаконно). Це беззаконня принесе в недалекому майбутньому місцеву екологічну катастрофу – неконтрольовану зміну русла річки Десна.

Щодня жителі с.Зазим’я спочатку літа не знають спокою ні вдень ні вночі. Селяни спостерігають, як цілодовово центральними вулицями села курсують багатотонні вантажні автомобілі (40-70 тонн). В результаті сільські асфальтовані дороги, які були побудовані за рахунок сільської громади і не розраховані на таке навантаження руйнуються, в житлових будинках з’являються тріщини, тріщини з’явились навіть і в святині села – Свято-Воскресенському храмі(19 ст.).

У п’ятницю 23 жовтня терпець селян урвався – зазимці перекрили дорогу, зупинили 6 вантажівок з піском, визвали правоохоронні органи, подали заяви-скарги і оформили правопорушення. На даний час селянами встановлене цілодобове чергування з метою не допустити незаконний вивіз піску.

Але «сильні світу цього» просто так не здаються, тут замішані великі гроші, великі люди – екологія і доля Зазим’я їх не цікавить; продовжуються провокації і обман.

zazimye.info

You may also like...