Криминальная хроника Украины на 30.10.2009

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 4 561 заява про злочини. Вжитими заходами 1 921 (42,1%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – два вбивства, чотири факти завдання тяжких тілесних ушкоджень, три розбійні напади, 28 пограбувань, три факти незаконного заволодіння транспортними засобами.

За незаконне зберігання зброї затримано 17 осіб, в яких вилучено пістолет, обріз мисливської рушниці, сім одиниць саморобної вогнепальної зброї, гранату, 320 грамів вибухівки та 190 набоїв.

За злочини у сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 38 осіб, у яких вилучено 16,5 кілограма наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 6 609 осіб.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 16 підозрюваних осіб.

Упродовж минулої доби порушено 128 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості, з них 47 – у сфері службової діяльності, у тому числі три – про хабарництво.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 119 дорожньо-транспортних пригод із потерпілими, у яких 20 осіб загинули та 142 – травмовані.

У Мелітопольському районі Запорізької області 28 жовтня на вулиці було знайдено мертвим із вогнепальним пораненням грудей 41-річного безробітного місцевого мешканця. У результаті оперативно-розшукових заходів за підозрою в скоєнні вбивства працівники міліції затримали 49-річного безробітного мешканця Приазовського району зазначеної області. Попередньо встановлено, що він увечері 27 жовтня на вулиці  пострілом із саморобного пристрою вбив потерпілого під час раптово виниклої сварки.

У місті Запоріжжі в результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 23-річного безробітного мешканця Веселівського району Запорізької області. Попередньо встановлено, що він удень 26 жовтня на вулиці вказаного міста завдав смертельних тілесних ушкоджень 47-річному громадянину Республіки Азербайджан під час сварки та після спільного вживання спиртних напоїв.

У місті Новому Бузі Миколаївської області в результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 32-річного громадянина Грузії. Попередньо встановлено, що він удень 26 жовтня в магазині викрав гаманець у 27-річної безробітної місцевої мешканки, у якому знаходилися мобільний телефон та 1,4 тисяч гривень. Частину викраденого вилучено.

У місті Миронівці Київської області на станції Миронівка Південно-Західної залізниці в електропоїзді приміського сполучення Миронівка – Київ працівники міліції затримали 30-річного безробітного мешканця Миронівського району, у якого вилучили 320 грамів вибухівки та 13 набоїв до різної зброї.

У Печерському районі міста Києва на вулиці працівники міліції затримали 37-річного громадянина Грузії, в якого вилучили 0,2 грама амфетаміну.

У місті Теплогірську Луганської області працівники міліції затримали 37-річного безробітного місцевого мешканця, вдома в якого вилучили два кілограми марихуани.

У Полтавському районі Полтавської області працівники міліції затримали 47-річного безробітного місцевого мешканця, вдома в якого вилучили 3,2 кілограма марихуани.

В Автономній Республіці Крим працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили посадових осіб однієї з районних лікарень, котрі впродовж останніх трьох років незаконно здійснювали нарахування премій працівникам вказаної лікарні, чим завдали збитки державі на суму понад 108 тисяч гривень. Прокуратурою району порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст.365 (перевищення влади або службових повноважень) КК України.

У місті Києві працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили начальника філії відділення банківської установи, котра на підставі фіктивних документів, незаконно видала кредити неплатоспроможним громадянам на загальну суму 6,2 мільйона гривень. Прокуратурою Святошинського району порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.367 (службова недбалість) КК України.

В Одеській області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили посадових осіб товариства з обмеженою відповідальністю, котрі надали до філії відділення банківської установи  завідомо неправдиві відомості щодо наявності заставного майна (сільськогосподарська продукція) й незаконно отримали кредит у сумі 2,5 мільйона гривень. Прокуратурою області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.222 (шахрайство з фінансовими ресурсами) КК України.

МВС України

You may also like...