Ющенко возмущен тем, что Тимошенко боролась с гриппом, а не кабинеты «Центра гриппа» ремонтировала

Об этом говорится в письме Президента Украины премьер-министру, распространенном пресс-службой Ющенко.

Приводим текст письма полностью:

«Шановна Юліє Володимирівно!

У зв’язку з ускладненням ситуації з поширенням грипу та гострих респіраторних вірусних захворювань в Україні нині надзвичайно важливими є невідкладна актуалізація та реалізація заходів щодо запобігання поширенню на території України зазначених захворювань, забезпечення хворих необхідними лікарськими засобами.

Особливо гострою є необхідність посилення відповідної роботи на національному та регіональному рівнях, забезпечення належної координації дій центральних та місцевих органів влади й контролю виконання заходів протидії поширенню грипу, здійснення ефективної інформаційно-освітньої роботи тощо.

У зв’язку з цим прошу Вас забезпечити невідкладний розгляд поточної ситуації із захворюваності на грип та гострі респіраторні вірусні захворювання Державною надзвичайною протиепідемічною комісією при Кабінеті Міністрів України з метою прийняття відповідного плану дій.

Водночас прошу забезпечити виділення з Державного бюджету України коштів у необхідних обсягах для організації постійного моніторингу за поширенням вірусів грипу, в тому числі грипу А(Н1N1), а також для забезпечення належної діяльності вірусологічних лабораторій державної санітарно-епідеміологічної служби України та закладів охорони здоров’я на території всіх регіонів України.

Зауважу, що у квітні 2009 року, враховуючи несприятливу ситуацію в світі щодо захворюваності на грип А(Н1N1), я звертався до Вас із проханням виділити з Державного бюджету України 50 млн. грн. для облаштування та можливості повноцінного функціонування державної установи «Український центр грипу та гострих респіраторних інфекцій» Міністерства охорони здоров’я України. Однак згідно з розпорядженням Кабінету Міністрів України від 28.04.09 №473 зазначений обсяг коштів було виділено для проведення першочергових заходів щодо недопущення занесення та поширення на території України свинячого грипу. І лише у серпні 2009 року Урядом України було прийнято рішення про виділення державній установі «Український центр грипу та гострих респіраторних інфекцій» Міністерства охорони здоров’я коштів в обсязі 2,265 млн грн для фінансування витрат, пов’язаних тільки з капітальним ремонтом його приміщень.

Маю зазначити, що в умовах ускладнення в масштабах всього світу ситуації з поширенням грипу та гострих респіраторних вірусних захворювань така ситуація є неприпустимою.

З огляду на викладене прошу поінформувати мене про вжиті Урядом заходи щодо можливості належної діяльності державної установи «Український центр грипу та гострих респіраторних інфекцій» Міністерства охорони здоров’я України та про прийняті рішення щодо інших порушених мною питань.

З повагою

В.Ющенко»

Обком

You may also like...