Криминальная хроника Украины на 03.11.2009

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 4 544 заяви про злочини. Вжитими заходами 1 839 (40,4%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – три вбивства, чотири факти завдання тяжких тілесних ушкоджень, сім розбійних нападів, 32 пограбування, п’ять фактів незаконного заволодіння транспортними засобами.

За незаконне зберігання зброї затримано вісім осіб, в яких вилучено чотири одиниці саморобної вогнепальної зброї та 166 набоїв.

За злочини у сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 23 особи, у яких вилучено 65,8 кілограма  наркотичних засобів

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 5 165 осіб.                                                                 

За порушеними кримінальними справами заарештовано 25 підозрюваних осіб.

Упродовж минулої доби порушено 43 кримінальні справи за злочинами економічної спрямованості, з них сім – у сфері службової діяльності.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 89 дорожньо-транспортних пригод із потерпілими, у яких 14 осіб загинули та 116 – травмовані.

У місті Донецьку 31 жовтня на вулиці було знайдено в непритомному стані з ножовим пораненням живота 44-річного безробітного місцевого мешканця, який невдовзі помер у лікарні. У результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 44-річного безробітного, раніше судимого місцевого мешканця. Попередньо встановлено, що він уранці 31 жовтня на вулиці зазначеного міста вбив ножем потерпілого під час сварки та після спільного вживання спиртних напоїв.

У місті Луганську 26 жовтня у своєму будинку було знайдено мертвою 69-річну пенсіонерку. За висновком судово-медичної експертизи її смерть настала внаслідок ушкодження внутрішніх органів. У результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 50-річного безробітного місцевого мешканця. Попередньо встановлено, що він уранці 26 жовтня в будинку своєї співмешканки завдав смертельних тілесних ушкоджень господарці під час сварки та після спільного вживання спиртних напоїв.

В Одесі 2 листопада в результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 39-річного громадянина Грузії. Попередньо встановлено, що він удень 1 листопада на вулиці зазначеного міста, шляхом підбору ключа, проник до автомашини 32-річного місцевого мешканця й викрав фотоапарат. Викрадене вилучено.
У місті Макіївці Донецької області в результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 28-річного громадянина Грузії. Попередньо встановлено, що він удень 5 жовтня, шляхом зламу замка вхідних дверей, проник до квартири 73-річної пенсіонерки й викрав мобільний телефон. Викрадене вилучено.

На Вінниччині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили голову сільськогосподарського фермерського господарства, котрий вимагав та отримав 1,3 тисяч гривень хабара від мешканця міста Немирова за видачу йому фіктивних довідок про місце роботи та отримані доходи. Проводяться заходи щодо встановлення інших фактів хабарництва. Прокуратурою області порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.1 ст.366 та ч.2 ст.368 (службове підроблення та одержання хабара) КК України.

На Волині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили голову правління сільськогосподарського виробничого кооперативу, котра в минулому році внесла до податкової декларації неправдиві відомості, внаслідок чого з державного бюджету незаконно отримала 222,1 тисяч гривень відшкодувань податку на додану вартість. Державною податковою адміністрацією області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.366  (службове підроблення) КК України.

На Дніпропетровщині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили службовця Державної виконавчої служби районного управління юстиції, котрий вимагав 30 тисяч гривень хабара від голови фермерського господарства за передачу йому на відповідальне зберігання комбайна, який за рішенням суду в нього було вилучено. Під час отримання частини хабара в сумі 12 тисяч гривень правопорушника затримано. Прокуратурою області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ст.368 ч.2 (одержання хабара) КК України.

На Луганщині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили співзасновника та директора товариства з обмеженою відповідальністю, котра в минулому році, шляхом підробки документів, вивела зі складу членів зазначеного товариства інших співзасновників, чим завдала їм збитки на суму 296,8 тисяч гривень. Прокуратурою міста Лисичанська порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.2 ст.364 та ч.2 ст.366 (зловживання владою або службовим становищем та службове підроблення) КК України.

МВС України
 

You may also like...