Криминальная хроника Украины на 07.11.2009

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 4 808 заяв про злочини. Вжитими заходами 2 013 (41,8 %) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – 3 вбивства, 5 фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, 2 розбійні напади, 26 пограбувань, 8 фактів незаконного заволодіння транспортними засобами.

 За незаконне зберігання зброї затримано 10 осіб. У правопорушників вилучено два обрізи мисливських рушниць, п’ять одиниць саморобної вогнепальної зброї, гранату та 38 набоїв.

 За злочини у сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 36 осіб, у яких вилучено 24,1 кг наркотичних засобів.

 За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 6 786 осіб.

 За порушеними кримінальними справами заарештовано 16 підозрюваних осіб.

 Упродовж минулої доби порушено 81 кримінальну справу за злочинами економічної спрямованості, з них 22 – у сфері службової діяльності, у тому числі 2 – про хабарництво.

 Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 99 дорожньо-транспортних пригод з потерпілими, у яких 8 осіб загинуло та 125 – травмовані.

 У Макіївці Донецької області в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано трьох громадян Грузії. Попередньо встановлено, що вони вдень 1 вересня цього року в зазначеному місті зламали замок вхідних дверей, проникли до квартири місцевого жителя, й викрали одну тисячу гривень, ювелірні вироби та мобільний телефон.

 У Святошинському районі міста Києва 5 листопада на місці скоєння злочину затримано двох громадян Грузії. Вони з автомашини жителя міста Боярки Київської області, шляхом вільного доступу, викрали портфель, у якому знаходилися 200 грн. та особисті документи.

 У Дніпровському районі міста Києва в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано громадянина Грузії. Попередньо встановлено, що він у травні цього року на вулиці вказаного міста з автомашини жителя міста Тернополя викрав ноутбук та барсетку у якій знаходилися особисті документи.

 У Подільському районі міста Києва на вулиці затримано громадянина Грузії, у якого вилучено 5 мл ацетильованого опію.

 На Київщині в результаті проведення слідчо-оперативних дій викрито раніше затриманого за скоєння вбивств жителя одного з міст Київської області. Попередньо встановлено, що він у травні 2005 року в лісосмузі поблизу згаданого міста зґвалтував місцеву жительку, яка невдовзі померла від серцевого нападу. Крім того встановлено, що затриманий в травні 2007 року в одному з селищ вказаної області в лісовому масиві зґвалтував та задушив невідому жінку.

 У Севастополі в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано громадянина Російської Федерації. Попередньо встановлено, що він увечері 25 жовтня на вулиці згаданого міста з хуліганських спонукань, заподіяв тілесні ушкодження місцевій жительці.

 В одному з селищ Луганської області в результаті реалізації оперативної інформації на пункті пропуску через Державний кордон України затримано двох громадян Російської Федерації та жителя міста Луганська. Вони намагалися вивезти до згаданої держави, з метою продажу сутенерам для сексуальної експлуатації, жительку вказаного міста й жительку міста Краснодона.

 В одному з селищ Автономної Республіки Крим затримано місцевого жителя, з будинку якого вилучено 2 кг марихуани.

 У Кривому Розі Дніпропетровської області на вулиці затримано жителя міста Інгульця у якого вилучено 15 кг макової соломки.

 В місті Києві працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили посадових осіб товариства з обмеженою відповідальністю. Вони в 2007 році отримали у банку кредит у сумі 1,5 млн. доларів США й не повернули його. Прокуратурою району порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.4 ст.190 КК України (шахрайство).

 На Одещині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили співробітника приватного підприємства. Встановлено, що зазначене підприємство, у порушення вимог Закону України “Про ліцензування певних видів господарської діяльності», без отримання відповідної ліцензії, надавало послуги з перевезення вантажів залізничним транспортом й незаконно отримало прибуток на загальну суму 392,8 тис. гривень. Прокуратурою області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.202 КК України (порушення порядку зайняття господарською та банківською діяльністю).

МВС України

You may also like...