Криминальная хроника Украины на 20.11.2009

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 5 165 заяв про злочини. Вжитими заходами 2 126 ( 41,2 % ) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – три вбивства, чотири факти завдання тяжких тілесних ушкоджень, п’ять розбійних нападів, 35 пограбувань.

 За незаконне зберігання зброї затримано вісім осіб. У правопорушників вилучено гвинтівку, два обрізи мисливських рушниць, гранату та 36 набоїв.

 За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 39 осіб. У них вилучено 10,3 кілограма наркотичних засобів

 За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 6 185 осіб.

 За порушеними кримінальними справами заарештовано 35 осіб.

 Протягом минулої доби порушено 95 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості, з них 22 – у сфері службової діяльності, у тому числі три – про хабарництво.

 Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 105 дорожньо-транспортних пригод з потерпілими, у яких 23 особи загинули та 111 – травмовані.

 У місті Полтаві 24 вересня на вулиці було знайдено мертвою з травмою голови 66-річну місцеву жительку. В результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 43-річного безробітного місцевого жителя, який на вулиці сокирою вбив потерпілу під час сварки, що виникла на ґрунті неприязних відносин.

 У Житомирському районі Житомирської області в результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 38-річного безробітного місцевого жителя, який на міському кладовищі, з хуліганських спонукань, пошкодив пам’ятники на восьми могилах.

 У місті Кіровограді працівники міліції затримали 43-річну місцеву жительку, з будинку за місцем проживання якої вилучено 36 грамів метамфетаміну та 301 пігулку «екстазі».

 У Луганській області працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито місцеву жительку, яка впродовж двох останніх років, на підставі неправдивих довідок щодо розміру заробітної плати, незаконно отримала в комерційних банках кредити на загальну суму 1,16 мільйона гривень. Слідчим відділом Луганського міськуправління внутрішніх справ порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.4 ст.190 (шахрайство) КК України.

 У Чернівецькій області працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю затримано начальника районного відділу земельних ресурсів. Вона вимагала три тисячі доларів США хабара від приватного підприємця за сприяння у виготовленні технічної документації та отримання державних актів на право власності земельної ділянки в одному із селищ району. Зловмисника затримано » на гарячому» під час отримання частини хабара в сумі тисяча доларів США. Наразі проводяться заходи щодо встановлення інших фактів хабарництва. Прокуратурою області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 (одержання хабара) КК України.

МВС України

You may also like...