Криминальная хроника Украины на 21.11.2009

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 5 134 заяви про злочини. Вжитими заходами 2 147 (41,8 %) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – 4 вбивства, 4 факти завдання тяжких тілесних ушкоджень, 1 розбійний напад, 27 пограбувань, 6 фактів незаконного заволодіння транспортними засобами.

 За незаконне зберігання зброї затримано 26 осіб. У правопорушників вилучено два пістолети, карабін, два обрізи мисливських рушниць, чотири одиниці саморобної вогнепальної зброї, дві гранати, 1,1 кг вибухівки та 640 набоїв.

 За злочини у сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 46 осіб, у яких вилучено 20,7 кг наркотичних засобів.

 За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 7 379 осіб.

 За порушеними кримінальними справами заарештовано 41 підозрювану особу.

 Упродовж минулої доби порушено 128 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості, з них 43 – у сфері службової діяльності, у тому числі 10 – про хабарництво.

 Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 111 дорожньо-транспортних пригод з потерпілими, у яких 13 осіб загинуло та 126 – травмовані.

 У Одесі 20 листопада в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано громадянина Грузії. Попередньо встановлено, що він півгодини тому на зупинці громадського транспорту викрав у місцевої жительки мобільний телефон.

 Біля одного з селищ Миколаївської області 20 листопада було знайдено скелетований труп з травмою голови невідомого чоловіка. Ним виявився житель іншого селища зазначеного району. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано двох місцевих жителів. Попередньо встановлено, що вони ввечері 19 листопада минулого року у своєму будинку під час раптово виниклої сварки побили потерпілого, після чого зв’язали його й на мотоциклі вивезли за село, де вбили лопатою та тіло закопали.

 В одному з селищ Кіровоградської області в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він уночі 9 листопада на вулиці зазначеного селища під час сварки після спільного вживання спиртних напоїв шнурком задушив місцевого жителя.

 В Дарницькому районі міста Києва 19 травня цього року троє невідомих увірвалися до будинку місцевого жителя й під загрозою пістолета та ножа зв’язали його і відібрали 10 тис. доларів США. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів у скоєнні цього злочину викрито раніше затриманих за розбійні напади трьох жителів Рівненської та Київської областей.

 У Харцизьку Донецької області в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано двох місцевих жителів. Попередньо встановлено, що вони вночі 17 листопада на міському кладовищі викрали металеві фрагменти з десяти могил.

 У Рівненської області 20 листопада в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано жителя Волинської області. Попередньо встановлено, що він уночі 19 листопада в одному з селищ Березнівського району, проник до дачного будинку жителя райцентру, й викрав два фотоапарати.

 У Харкові 20 листопада на території автозаправної станції до приміщення магазину зайшов невідомий. Він під загрозою пістолета відібрав у касира АЗС 8 тис. грн. виручки та мобільний телефон, після чого вийшов на вулицю й під загрозою вказаної зброї намагався заволодіти власною автомашиною співробітника міліції, який знаходився на службі в цивільному одязі і випадково заїхав на заправку. Останній, застосувавши прийоми рукопашного бою, відібрав у нападника пістолет та затримав правопорушника. Викрадене вилучено.

 У Євпаторії затримано місцевого жителя, у якого вилучено 1 кг вибухівки.

 У місті Дружба Сумської області затримано двох громадян Республіки Молдови, у яких вилучено 3 кг марихуани.

 У Луганської області за місцем проживання місцевого жителя, вилучено 10 кг марихуани.

 У Вінницької області затримано місцевого жителя, за місцем проживання якого вилучено 16,3 кг марихуани.

 На Донеччині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили співробітника митниці. Він вимагав та отримав 2 тис. доларів США хабара від громадянина Сирійської Арабської Республіки  за непритягнення його знайомого – громадянина Палестини до адміністративної відповідальності за порушення митних правил та сприяння йому в поверненні вилученої автомашини. Прокуратурою міста порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 КК України (одержання хабара).

 На Житомирщині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили двох співробітників банку. Вони впродовж вересня-жовтня цього року із сховища банку вилучили та привласнили понад 1,4 млн. гривень. Органами слідства МВС України порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.5 ст.191 КК України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем).

 На Хмельниччині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили співробітника відкритого акціонерного товариства. Він вимагав 25 тис. грн. хабара від приватного підприємця за сприяння у вирішенні питання про надання йому в оренду торгового комплексу, який належить зазначеному товариству. Вищевказаного співробітника ВАТ затримано під час отримання частини хабара в сумі 3 тис. гривень. Прокуратурою району порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 КК України (одержання хабара).

МВС України
 

You may also like...