Як син за честь батька помстився

У Роменському районі син помстився за честь батька. Один постріл з рушниці  в груди кривднику виявився смертельним. «Не бачив для себе іншого виходу. Він постійно конфліктував з батьком і  залякував всю родину» – пояснював 25-річний затриманий слідчим.

Причина конфлікту – розподіл сфер впливу за володіння рибним ставом в селі Андріївка. Чому обидві сторони не вирішили питання цивілізованим способом для міліції й досі залишається загадкою. Ясно одне. Своїм вчинком молодий чоловік не тільки забрав чуже життя, а й зіпсував своє.

Тіло 46-річного Володимира знайшли місцеві жителі, які прийшли на став купити рибу. Загиблий – співвласник ставка, був відомим на селі своїм крутим норовом та невживчивим характером, проте хто зробив такий злочин для всіх залишалось повною загадкою. Смерть загиблого настала в наслідок кульового поранення в груди з рушниці.» Під час відпрацювання робочих версій був встановлений цікавий факт. Виявляється вбитий  чоловік був співвласником місцевої водойми, де разом із партнером продавав рибу, – розповідає  Роман Корощенко- заступник начальника відділу СУ  ГУМВС в Сумській області, – між двома чоловіками виник конфлікт. Загиблий став висувати різноманітні вимоги та претензії своєму компаньйону, мовляв він самотужки може вести бізнес. Результатом цих конфліктів стало різке погіршення здоров’я у іншого співвласника. Чоловік , навіть, декілька разів з серцевим нападом лягав у лікарню. Цим фактом його рідня дуже переймалася. А особливо син»

Так підозри впали на 25-річного сина партнера загиблого. Молодий чоловік тільки-но закінчив престижний вуз, за місцем проживання характеризувався позитивно, проте під час бесіди з правоохоронцями зізнався одразу. Каже, не міг бачити знущання над своєю родиною.  « Я розумію, що так не можна було робити. А який вихід з цієї ситуації? Він постійно погрожував моїй родині, погрожував мені і батьку  фізичною розправою. А потім сказав що зґвалтує мою рідну сестру. Я не зміг цього терпіти, вирішив помститися. «- розповідав затриманий під час допиту.

Виношуючи план помсти, до вбивства готувався ретельно. Придбав обріз рушниці, новий одяг та печатки. На той час хлопець працював у Києві, тому попросив свого знайомого відвезти його до Ромнів, начебто дівчину провідати. Коли приїхав, дістав схований обріз, вночі прийшов до вагончику де відпочивав Володимир і застрелив його. Після чого викинув одяг, а зброю зарив в землю.

В родині затриманого й досі не можуть відійти від пережитого шоку. Ніхто не очікував від спокійного хлопця такого вчинку. Якщо суд не знайде в його діях пом’якшуючих обставин, покаранням за помсту може стати до 15 років перебування за гратами. 

Ельвіра Біганова, СЗГ ГУМВС Сумська область

You may also like...