Криминальная хроника Украины на 29-30.11.2009

Криминальная хроника Украины на 29-30.11.2009

29.11.2009

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 4 399 заяв про злочини. Вжитими заходами 1 708 (38,8%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – шість вбивств, сім фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, чотири розбійних напади, 26 пограбувань та два факти незаконного заволодіння транспортними засобами.

 За незаконне зберігання зброї затримано 14 осіб, в яких вилучено п’ять пістолетів, дві гвинтівки, обріз мисливської рушниці, дві одиниці саморобної вогнепальної зброї та 339 набоїв.

 За злочини у сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 39 осіб, у яких 7,8 кілограма наркотичних засобів.

 За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 4 725 осіб.

 За порушеними кримінальними справами заарештовано 13 підозрюваних осіб.

 Упродовж минулої доби порушено 80 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості, з них 41 – у сфері службової діяльності.

 Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 116 дорожньо-транспортних пригод із потерпілими, у яких 14 осіб загинули та 140 – травмовані.

 В Автономній Республіці Крим у лісосмузі поблизу міста Судака 18 листопада було знайдено мертвою 33-річну безробітну місцеву мешканку. За висновком судово-медичної експертизи її смерть настала внаслідок ушкодження внутрішніх органів. У результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 34-річного мешканця Судацького району автономії, без постійного місця роботи, раніше судимого. Попередньо встановлено, що він увечері 17 листопада в зазначеній лісосмузі завдав смертельних ушкоджень потерпілій під час раптово виниклої сварки.

 У селищі Васильківці Дніпропетровської області 27 листопада на подвір’ї власного домогосподарства було знайдено мертвою з рубаними ранами голови 44-річну безробітну місцеву мешканку. У результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 68-річну раніше судиму місцеву мешканку, пенсіонерку. Попередньо встановлено, що вона вдень 26 листопада на подвір’ї домогосподарства потерпілої вбила ножем господарку під час сварки, що виникла на ґрунті неприязних відносин.

 У місті Запоріжжі в результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 38-річного місцевого мешканця, без постійного місця роботи. Попередньо встановлено, що він удень 22 вересня цього року у квартирі своїх батьків під час сварки, що виникла на ґрунті неприязних відносин, вбив ножем останніх, а тіла, з метою приховування злочину, закопав у гаражі потерпілих.

 У селищі Олевську Житомирської області 23 листопада у своєму будинку було знайдено мертвою з ножовими пораненнями грудей 51-річну пенсіонерку. У результаті оперативно-розшукових заходів за підозрою в скоєнні вбивства працівники міліції затримали 19-річного мешканця Олевського району зазначеної області, без постійного місця роботи. Попередньо встановлено, що він уранці 23 листопада, з метою крадіжки, проник до будинку потерпілої, але був застигнутий господаркою, й вбив її ножем.

 У місті Павлограді Дніпропетровської області працівники міліції затримали 31-річного громадянина Азербайджанської Республіки, з квартири за місцем тимчасового проживання якого вилучили 1,1 кілограма опію.

 У Запорізькій області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили посадових осіб районної лікарні, котрі придбали у товариства з обмеженою відповідальністю за завищеними цінами лікарські препарати для лікування хворих на цукровий діабет, чим завдали збитки державі на суму понад 30 тисяч гривень. Прокуратурою району порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.364 (зловживання владою або службовим становищем) КК України.

 На Харківщині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили директора товариства з обмеженою відповідальністю, котрий завищив обсяг виконаних робіт з будівництва газопроводу між двома селищами, унаслідок чого незаконно отримав понад 591 тисячу гривень бюджетних коштів. Слідчим відділом одного з райвідділів внутрішніх справ порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.5 ст.191 та ч.1 ст.209 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем та легалізація (відмивання) грошових коштів та іншого майна, одержаних злочинним шляхом) КК України.

 На Черкащині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили директора приватного підприємства, котра, шляхом шахрайства, заволоділа понад 18 тоннами зерна ячменю іншого приватного підприємства, загальною вартістю понад 103 тисячі гривень. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.4 ст.190 (шахрайство) КК України.

30.11.2009

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 3 558 заяв про злочини. Вжитими заходами 1 330 (37,3%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – п’ять вбивств, сім фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, два розбійних напади, 20 пограбувань та три факти незаконного заволодіння транспортними засобами.

 За незаконне зберігання зброї затримано 10 осіб, в яких вилучено пістолет, обріз мисливської рушниці, три одиниці саморобної вогнепальної зброї, гранату, 2,6 кілограма вибухівки та 76 набоїв.

 За злочини у сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 15 осіб, у яких вилучено 1,4 кілограма наркотичних засобів.

 За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 4 633 особи.

 За порушеними кримінальними справами заарештовано 10 підозрюваних осіб.

 Упродовж минулого тижня порушено 786 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості, з них 280 – у сфері службової діяльності, у тому числі 31 – про хабарництво.

 Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 91 дорожньо-транспортну пригоду з потерпілими, у яких 19 осіб загинули та 127 – травмовані.

 У Новоодеському районі Миколаївської області 28 листопада на вулиці було знайдено мертвим із травмою голови 50-річного безробітного місцевого мешканця. У результаті оперативно-розшукових заходів за підозрою в скоєнні вбивства працівники міліції затримали 32-річного місцевого мешканця, без постійного місця роботи. Попередньо встановлено, що він уночі 28 листопада на вулиці зазначеного села вбив каменем потерпілого під час сварки та після спільного вживання спиртних напоїв.

 У місті Івано-Франківську 25 листопада у своїй квартирі було знайдено мертвим із ножовими пораненнями 48-річного безробітного місцевого мешканця. У результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 24-річного безробітного, раніше судимого місцевого мешканця. Попередньо встановлено, що він уночі 25 листопада в квартирі потерпілого вбив ножем господаря під час сварки та після спільного вживання спиртних напоїв.

 У Донецьку 29 листопада у власній квартирі було знайдено мертвою з вогнепальними пораненнями 62-річну пенсіонерку та її 70-річного співмешканця. Попередньо встановлено, що останній під час раптово виниклої сварки пострілом із власної зареєстрованої мисливської рушниці вбив господарку квартири, після чого покінчив життя самогубством, вистріливши із зазначеної рушниці в голову. Зброю вилучено.

 У Луганську 29 листопада працівники міліції викрили двох місцевих мешканців, віком 15 та 13 років, обидва учні загальноосвітньої школи. Попередньо встановлено, що вони удень 28 листопада на місцевому кладовищі, з хуліганських спонукань, пошкодили пам’ятники на 83 могилах.

 У Великій Писарівці Сумської області працівники міліції затримали 58-річного місцевого мешканця, без постійного місця роботи, за місцем проживання якого вилучили майже 2,5 кілограма вибухівки.

 На Житомирщині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили держрибінспектора Головного державного управління охорони і відтворення водних живих ресурсів та регулювання рибальства в області, котрий вимагав та отримав 1,5 тисяч гривень хабара від приватного підприємця за непритягнення його до адміністративної відповідальності за порушення правил рибальства та неперешкоджання в незаконному вилові риби в подальшому. Хабарника затримано. Проводяться заходи щодо встановлення інших фактів хабарництва. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 (одержання хабара) КК України.

 На Луганщині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили директора приватного підприємства, котрий у жовтні минулого року, з метою приховування прибутків, отриманих від незаконної діяльності, відкрив зазначене підприємство, внаслідок діяльності якого державний бюджет недоотримав податку на додану вартість у сумі 2,6 мільйона гривень. Прокуратурою міста Лисичанська порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.2 ст.205 та ч.2 ст.366 (фіктивне підприємництво й службове підроблення) КК України.

 На Сумщині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили посадовця одного з управлінь обласної державної адміністрації, котрий у 2002 році підписав витяг з протоколу засідання житлової комісії зазначеного управління, до якого були внесені недостовірні відомості про наявність достатньої житлової площі в співробітника вказаного управління. На підставі цього останній незаконно отримав квартиру, чим було завдано збитки державі на суму 58,2 тисяч гривень. Прокуратурою одного з районів міста Суми порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.367 (службова недбалість) КК України.

 У Харківській області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили посадових осіб товариства з обмеженою відповідальністю, котрі створили зазначене товариство й використовували його для здійснення безтоварних операцій з придбання товарів та послуг, виконання підрядних робіт та надання послуг з конвертації грошей. Внаслідок цих дій державний бюджет недоотримав податку на додану вартість у сумі понад 10 мільйонів гривень. Прокуратурою області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст.205 (фіктивне підприємництво) КК України.

МВС України

You may also like...