Стережіться незнайомих!

Жителька м. Буринь, яка тимчасово проживає в обласному центрі в зв’язку з навчанням в університеті, щойно приїхала додому від батька і йшла по вулиці Набережної річки Стрілки з важелезними сумками. Раптом до неї підійшла незнайома дівчина і запропонувала допомогти донести продукти до дому. Студентка погодилась і після кількох хвилин розмови їй здалося, що знає вона випадкову знайому вже давно.

Щоб закріпити несподівану «дружбу» дівчата зайшли до найближчого магазину купити пива та горілки, а потім піднятися в кімнату гуртожитку де проживає студентка, та почали вдвох розпивати спиртне. Через якусь годину господарка кімнати пішла до туалету, залишивши нову подругу в кімнаті гуртожитку одну, а та скориставшись нагодою поцупила новенький мобільний телефон студентки «Самсунг  S 3600» вартістю більше тисячі гривень. І незабаром сита, п’яна і з телефоном благополучно пішла додому. Після марних пошуків у кімнаті мобільного телефону, студентка підозрюючи у крадіжці свою випадкову знайому звернулася до міліції. Сумським міліціонерам не складно було знайти і затримати злодійку та довести причетність тридцяти дворічної зловмисниці до крадіжки дорогої речі. Проти жінки порушено кримінальну справу за ч.1 ст.185 КК України і їй загрожують виправні роботи на строк до двох років, або позбавлення волі на строк до трьох років.
   
Значно серйозніше постраждала від незнайомої жінки 80-літня сумчанка. Серйозніше уже хоча б тому, що шахрайка видурила у неї 2000 грн., які пенсіонерка протягом кількох років відкладала собі на похорон заощаджуючи з пенсії у 600 грн. А вже через те, що сама впустила до свого житла незнайомку, яка назвалася медсестрою. Така собі «медсестра» запропонувала старенькій виписати карточку на отримання в аптечній мережі ліків з 50% знижкою. Бабця погодилась на несподівану пропозицію, зав’язалася розмова. І тут незвана гостя повідомила пенсіонерку, що в зв’язку з грошовою реформою в Україні, вилучаються з обліку «старі» гривні і якщо такі гроші у господарки є вона може подивитися на них та допомогти поміняти. У присутності шахрайки пенсіонерка полізла до своєї схованки під подушкою на ліжку і витягла звідти конверт з грошима. А шахрайка тільки цього й чекала. Побачивши наживу злодійка відволікла бабусю і коли та на жаль пішла до іншої кімнати поцупила гроші та швидко вийшла з квартири. Літня жінка й досі не може зрозуміти, як з нею могло таке трапитися. Вона завжди була такою обережно.

Того ж таки дня у м.Конотоп була затримана жителька м.Дніпропетровськ, 37-річна Наталія П., яка спільно з напарницею у подружжя пенсіонерів видурила 12 000 грн. Міліція веде перевірку зловмисниці на причетність до подібних злочинів на території м.Суми.

Шановні громадяни! Щоб не стати жертвою шахрайства або крадіжки не довіряйте незнайомим людям. У жодному разі не давайте до рук невідомим ваші гроші та цінності. Якщо ж ви стали жертвою злочину негайно повідомте міліцію по телефону 102.

Міліція працює цілодобово.

Володимир Кузьменко, Начальник СЗГ СМУ ГУМВС в Сумській області

You may also like...