Злочин розкрили завдяки відбиткам взуття

Нещодавно дільничні інспектори міліції Шосткинського міського відділу розкрили крадіжку чавунних батарей з нежилого будинку. Саме, залишеним на місце злочину відбиткам взуття зловмисників, і дякують правоохоронці. 

В цей нелегкий для українців час оставляти без нагляду житло дуже небезпечно, особливо приватні будинки. Ті хто має, що втрачати, наймають приватну охорону чи віддають своє житло під охорону ДСО. Люди з меншим достатком перебиваються взаємовиручкою з сусідами: „Ти мені постережи, а коли ти кудись поїдеш, я постережу”. Та є і такі будинки коли господарі навіть вселитися не встигли, а їх вже обікрали. Така історія сталася і в нас.

Нещодавно Антоніна Іванівна купила приватний будинок в смт Вороніж Шосткинського району. Завдаток вже віддала колишнім господарям, навіть замки встигла змінити, а от з переїздом до нового будинку не поспішала. Саме цим і скористалися двоє 22-річних місцевих жителів.

Андрій та Роман вже довгий час ніде не працювали, перебивалися випадковими заробітками та збором металобрухту. В той день трохи підробив на пляшечку „оковитої” друзі засіли у Романа вдома за чарочкою. Бесіда велася неспішно тож через деякий час захмелілий Роман розказав товаришу про нежилий будинок, на сусідній вулиці і запропонував провести „розвідку” на предмет цінних речей. Сказано – зроблено…

Друзі попрямували до вказаного будинку. Там розбили вікно та через нього вдерлися до хати. Походили по пустих кімнатах та цінностей так і не знайшли. Розчаровані розійшлися по домівках.

Через три дні, після описаних подій, товариші знову зібралися у Романа вдома, за чарочкою. Та на цей раз про нежилий будинок згадав Андрій, який примітив там батареї парового опалення. Тож хлопці знову вирушили до будинку. Проникли до нього тим же шляхом, виламали батареї та от винести з подвір’я вісім штук по вісім та десять кілограмів виявилось доволі проблематичним. Чоловіки не розгубилися і на допомогу покликали свого знайомого на мотоциклі. Вже втрьох вивозили вкрадене та ховали на пустирі. На наступний день батареї побили та здали до найближчого метало приймального пункту за 500 грн. З цих грошей розплатилися за послуги мотоцикла, сорок гривень, а інші витратили на особисті потреби.

Коли господиня завітала до своєї власності то побачила розбите вікно, зламані двері та вкрадені батареї, тож вона негайно звернулася до правоохоронців. Приїхавши на місце злочину міліціанти побачили, крім вказаного вище, ще і чіткі відбитки взуття на підлозі. Старанно по фотографував ці сліди на мобільний телефон та провівши необхідні процесуальні дії, дільничні покинули будинок пообіцяв господині: „Злодіїв ми обов’язково знайдемо, ось побачите”.

І дійсно, через два тижня крадії вже давали свідчення слідчому. З’ясувалося, в розкритті злочину допомогли ці відбитки взуття. Крадії навіть не здогадалися поміняти „обувку”, так і ходили в тих же чоботях та кросівках по селищу.

Наразі порушено кримінальну справу за фактами крадіжки та незаконного проникнення до житла. Хлопцям загрожує до шести років позбавлення волі.

Пом. начальника Шосткинського МВ, ГУМВСУкраїни в Сумський області, по зв’язкам з громадськістю та ЗМІ Т.В. Меняйло, для УК

You may also like...