Сумской студент «выпотрошил» банковскую карточку лучшего друга

Студент одного з навчальних закладів м. Суми скориставшись нагодою викрав у найкращого друга банківську картку, з якої зняв 1000 гривень та витратив на власні потреби.

На думку одразу ж спадає дитяча пісенька, в якій є такі слова: «Дружба крепкая не сломается… друг в беде не бросит, лишнего не спросит, вот что значит настоящий верный друг». Ми звикли розповідати своїм друзям найпотаємніше, найцінніше і можемо з упевненістю говорити, що ніхто більше про це не дізнається. Коли потрібно, ми готові поділитися з другом останнім. Напевно, саме такі мотиви були у молодого сумчанина, який не вагаючись викрав у найліпшого друга його банківську картку. А що? Це ж товариш, він пробачить!

Це трапилося вночі. Максим і Сашко поверталися додому з бару, по дорозі вирішили ще випити по пляшці пива. Грошей у кишенях не залишилося тому, Максим дістав свою банківську картку і з банкомату зняв 20 гривень. Сашко в цей час стояв поруч і запам’ятовував код картки. «У мене й на думку не спало,що потрібно було не показувати код. Він просто стояв поруч і дивився, але ж я не думав, що у нього наміри вкрасти мої гроші» – саме так розповідав Максим міліціонерам.

Коли хлопці повернулися до себе в гуртожиток, кожен пішов по своїм кімнатам. Через годину Олександр зайшов до кімнати приятеля, щоб попросити чогось попоїсти. Поки останній пішов до кухні поставити чайник та нарізати ковбасу, Сашко  швиденько поліз до гаманця Максима і звідти дістав ту саму банківську картку, а потім спокійно дочекався товариша. Наступного ранку, Олександр зняв з картки 1000 гривень і одразу ж пішов до магазину витрачати отримані кошти. А повернувшись додому, непомітно поклав картку на місце. Пропажу коштів Максим виявив тільки через два дні. Розлючений, він пішов до найближчого банку, щоб з’ясувати де ділися його гроші. Але працівники банку лише розводили руками і запевняли , що вказану суму він сам учора зняв. Максим нічого не міг зрозуміти, тому одразу попрямував  до міліцейського відділку.

Після перевірки фактів, підозра впала на Олександра. Свою провину юнак не визнавав, але під тиском беззаперечних доказів , все ж таки сказав правду.

Тепер, проти хлопця порушена кримінальна справа за ст. 185 Кримінального Кодексу України, що передбачає позбавлення волі на строк до трьох років. У нього буде час подумати над своїми помилками, але відомо одне – найліпшого друга вже не повернеш.
   
Анна Скоробагата, СЗГ ГУМВС України в Сумській області

You may also like...