Доверяй но проверяй

 Про те, що не треба довіряти малознайомим людям на власному впевнився 19 річний житель Львівської області, який приїхав на Сумщину відпочити. Познайомившись з місцевим жителем, юнак запросив нового приятеля до себе в гості. Така гостинність коштувала йому втрати власний речей на суму близько 10 тис. гривень. 

Дмитро проживає в Червоноград Львівської області. Час часу приїжджає на відпочинок до бабусиного будинку в селищі Вороніж Шосткинського району , який дістався йому в спадок. Цього разу 19-річний парубок завітав до селища свого дитинства одразу після новорічних свят. Душа потребувала свята розваг. А де ж розваги взяти? Едине місце, де збиралися односельчани, був місцевий бар. Хлопець попрямував туди. Оскільки Андрій відрізняється «широтою натури» , одразу почав пригощати місцевих панянок різноманітними ласощами , що дуже не сподобалось чоловічому населенню села. Слово за слово, вийшов конфлікт…

Парубки відправилися з’ясовувати стосунки на вулицю. На захист заїжджого «гостя» став 39-річний чоловік на Олег, в результаті чого бійки та розбитих носів вдалося уникнути. Андрій вирішив віддячити новому знайомому запросив його до себе в гості, «закріпити» дружбу чаркою горілки.

Через кілька годин господар помешкання заснув, а ось його гість спати явно не збирався. В пошуках цінних речей почав нишпорити по кімнатах будинку. Поводився впевнено. Андрій спав дуже міцно. А підживитися було чим: побутова техніка, мобільні телефони, модний одяг , гроші та продукти харчування. Аби вивезти все одразу, чоловік збігав додому за дитячими санчатами, погрузив все це добро поїхав геть з двору.

На ранок, крім поганого самопочуття головної болі хлопець виявив пропажу власних речей в будинку. Розгублений, зателефонував матері: „Мамо, тут таке…, коротше кажучи, мене обікрали, забрали навіть мою курточку та черевики Жінка обіцяла сину виїхати до нього першим поїздом синочка. Коли вона приїхала з одежею та взуттям, наполягла звернутися до Міліціонери пред’явили для впізнання фотоальбоми раніше засуджених осіб. Фотокартку Олега побачили там же.

Чоловік мав судимості за аналогічні злочини, тому був добре знайомим місцевим правоохоронцям. В скоєному зізнався одразу, каже, сховав речі в нежилому будинку. Однак повернув не всі. Частину встиг продати. Сьогодні, намагаючись уникнути покарання, відшкодувати викрадене грошима. На своє виправдання селянин каже: „Горілка розум помутила, як тверезий так нічого, а як вип’ю так мене на пригоди тягне… Я коли вранці зрозумів, що скоїв – хотів одразу повернути вкрадене. Та потім передумав. Бо був впевнений, що хлопчина вже заявив до Сидів вдома тихенько , сподіваючись, що не викриють мене.»

За даним фактом вже порушила кримінальну справу. Чоловіку загрожує реальний строк ув’язнення. Можливо цей випадок навчить уму – розуму самого потерпілого, недарма в народі кажуть « довіряй, але перевіряй»

Ельвіра Біганова, СЗГ ГУМВС Сумська область

You may also like...