Криминальная хроника Украины на 10.02.2010

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 4443 заяви про злочини. Вжитими заходами 1826 або 41,1% з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – чотири вбивства, три факти завдання тяжких тілесних ушкоджень, шість розбійних нападів, 27 пограбувань. 

За незаконне зберігання зброї затримано чотирьох правопорушників, у яких вилучено пістолет, дві одиниці саморобної вогнепальної зброї та 65 набоїв.

За злочини у сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 45 осіб, у яких вилучено 5,5 кілограма наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 6825 осіб.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 25 підозрюваних осіб.

Упродовж минулої доби порушено 155 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості, з них 68 – у сфері службової діяльності, у тому числі 10 – про хабарництво.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 45 дорожньо-транспортних пригод із потерпілими, в яких три особи загинули та 57 – травмовані.

В Донецьку в підвалі покинутого будинку було знайдено мертвою з травмою голови 36-річну громадянку. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів за підозрою в скоєнні вбивства затримано 22-річного місцевого жителя, без постійного місця роботи. Попередньо встановлено, що він удень перебуваючи в зазначеному підвалі під час сварки на ґрунті неприязних відносин вбив цеглиною потерпілу.

В АР Крим працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили посадових осіб відкритого акціонерного товариства. Вони в 2008 році за рахунок бюджетних коштів, виділених на будівництво міжселищного магістрального газопроводу, незаконно придбали для своїх потреб апаратуру вартістю понад 120 тис. гривень. Слідчими органами МВС порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.2 ст.191 КК України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем).

На Дніпропетровщині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито заступника директора державного підприємства. Він вимагав та отримав 70 тис. грн. хабара від засновника товариства з обмеженою відповідальністю за підписання акту виконаних робіт з будівництва насосної станції в одному з селищ. Правопорушника затримано. Органами прокруатури порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.2 ст.368 КК України (одержання хабара).

На Дніпропетровщині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито директора товариства з обмеженою відповідальністю. Він у 2008 році надав до відділення комерційного банку фіктивні документи щодо наявного заставного майна й незаконно отримав кредит у сумі понад 900 тис. гривень. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.5 ст.191 КК України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем).

У Львівській області працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито службових осіб філії приватного підприємства. Вони в 2008 році підробили декларацію з податку на додану вартість, унаслідок чого ухилились від сплати до державного бюджету ПДВ на суму понад 1,5 млн. гривень. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.2 ст.366 КК України (службове підроблення).

МВС України

You may also like...