Криминальная хроника Украины на 24.02.2010

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 4 784 заяви про злочини. Вжитими заходами 2 075 (43,3%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – чотири вбивства, чотири факти завдання тяжких тілесних ушкоджень, три розбійні напади, 32 пограбування та шість фактів незаконного заволодіння транспортними засобами. 

За незаконне зберігання зброї затримано 14 осіб, в яких вилучено дві гвинтівки, три одиниці саморобної вогнепальної зброї, гранату, 100 грамів вибухівки та 337 набоїв.

За злочини у сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 57 осіб, у яких вилучено 5,6 кілограма наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 7 131 особу.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 11 підозрюваних осіб.

Упродовж минулої доби порушено 170 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості, з них 55 – у сфері службової діяльності, у тому числі п’ять – про хабарництво.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 54 дорожньо-транспортні пригоди із потерпілими, в яких семеро осіб загинули та 60 – травмовані.

У місті Артемівську Донецької області 22 лютого після гасіння пожежі в одній з квартир було знайдено мертвими з ножовими пораненнями 40-річного господаря та його 51-річну знайому. У результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 19-річного місцевого мешканця. Попередньо встановлено, що він увечері 21 лютого в квартирі потерпілого вбив ножем господаря та його знайому під час сварки та після спільного вживання спиртних напоїв й, з метою приховування злочину, підпалив помешкання.

У Святошинському районні міста Києва 23 лютого на місті скоєння злочину працівники міліції затримали 29-річного громадянина Грузії. Попередньо встановлено, що він на вулиці столиці в 29-річної місцевої мешканки викрав два мобільні телефони. Викрадене вилучено.

У Шевченківському районі міста Києва працівники міліції затримали двох 27-річних безробітних місцевих мешканців, з орендованої квартири яких вилучили 1,2 кілограма амфетаміну, літр прекурсорів та лабораторне обладнання для виготовлення наркотичних засобів.
У Деснянському районі столиці працівники міліції затримали 26-річного безробітного місцевого мешканця, вдома в якого вилучили кілограм марихуани.

У Дніпропетровській області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили посадових осіб управління житлово-комунального господарства однієї з міськрад, котрі в 2008 році, згідно з фіктивним договором, перерахували товариству з обмеженою відповідальністю 1,4 мільйона гривень за нібито придбані в них чотири сміттєвози, чим завдали збитки державі на вказану суму. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.366 (службове підроблення) КК України.

На Харківщині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили лікаря однієї з медичних установ, котрий отримав 300 доларів США та 300 гривень хабара від приватного підприємця за сприяння в отриманні ним протоколу дослідження будівельних матеріалів. Прокуратурою міста Харкова порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.368 (одержання хабара) КК України.

МВС України

You may also like...