Криминальная хроника Украины на 13.03.2010

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 4 998 заяв про злочини. Вжитими заходами 2 272 (45,5%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів –  одне вбивство, вісім фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, дев’ять розбійних нападів, 34 пограбування.

За незаконне зберігання зброї затримано 25 осіб. У правопорушників вилучено пістолет, чотири обрізи мисливських рушниць, п’ять одиниць саморобної вогнепальної зброї, 400 грамів вибухівки та 735 набоїв.

За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 55 осіб, у яких вилучено 30,3 кілограма наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 8 596 осіб.      

За порушеними кримінальними справами заарештовано 35 підозрюваних осіб.

Упродовж минулої доби порушено 180 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості, з них 72 – у сфері службової діяльності, у тому числі 15 – про хабарництво.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 55 дорожньо-транспортних пригод із потерпілими, у яких  11 осіб загинули та 70 – травмовані.

У Кагарлицькому районі Київської області працівники міліції затримали 48-річного безробітного місцевого мешканця, який у підсобному приміщенні власного домогосподарства влаштував цех із виготовлення вогнепальної зброї. Під час обшуку вилучено заготовки, деталі, стволи та магазини до різної вогнепальної зброї, понад 180 набоїв різного калібру й обладнання і верстати, на яких зазначений громадянин виготовляв зброю.

У місті Дніпропетровську 11 березня на станції метрополітену “Вокзальна” працівники міліції затримали 36-річного громадянина Російської Федерації,  в якого вилучили 2,5 мілілітра первітину.

У селищі Білогір’ї Хмельницької області на вулиці працівники міліції затримали 28-річного безробітного місцевого мешканця, в якого вилучили 18,7 кілограма макової соломки.
У місті Севастополі працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили викладача автошколи державного автомобільно-навчального комбінату, котрий вимагав та отримав 1,4 тисячі гривень хабара від слухача вказаної автошколи за сприяння йому в успішній здачі іспитів з Правил дорожнього руху в автошколі та нібито передачі частини хабара працівникам відділення реєстраційно-екзаменаційної роботи відділу ДАІ УМВС України в місті Севастополі для отримання посвідчення водія. Задокументовано ще три факти отримання правопорушником хабарів на загальну суму 1,6 тисячі гривень. Прокуратурою району порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.1 ст.190, ч.2 ст.368 та ч.1 ст.369  (шахрайство, одержання хабара й давання хабара) КК України.

В Івано-Франківській області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили голову однієї з селищних рад Галицького району, котрий отримав 500 доларів США хабара від місцевого мешканця за надання йому в оренду складського приміщення, розташованого на території вказаної сільради. Прокуратурою області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.368 (одержання хабара) КК України.

На Луганщині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили державного виконавця відділення Державної виконавчої служби одного з районних управлінь юстиції, котрий вимагав та отримав 1,5 тисячі гривень хабара від місцевого мешканця за видачу йому довідки про відсутність адміністративних штрафів. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 (одержання хабара) КК України.

На Львівщині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили службових осіб закритого акціонерного товариства, котрі надали до Національної комісії з регулювання електроенергетики України завідомо неправдиву інформацію про наявність у них чотирьох турбогенераторів. Внаслідок цих ді    й їм було незаконно видано ліцензію на право
виробництва електроенергії й отримано прибуток у сумі понад 10 мільйонів гривень. Миколаївською міжрайонною прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.1 ст.202 та ч.1 ст.366 (порушення порядку зайняття господарською та банківською діяльністю й службове підроблення) КК України.

На Львівщині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили службових осіб одного з локомотивних депо на Львівській залізниці, котрі, без відповідного дозволу керівництва зазначеної залізниці та Головного управління колійного господарства Укрзалізниці, подали клопотання про вилучення з постійного користування залізниці земельної ділянки площею 2,72 га і переведення її до земель запасу однієї селищної ради. Внаслідок цих дій правопорушників державі завдано збитки на суму понад 371 тисячу гривень. Транспортною прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст.365  (перевищення влади або службових повноважень) КК України.

МВС України

You may also like...