Як мати з дочкою красти ходили

В Шостці мати із дочкою намагались обікрасти місцевий супермаркет. Спокусились жіночки продуктами харчування та предметами особистої гігієни . Та ось проблема – охорона магазину виявилась занадто пильною. Тепер крадійки- невдахи знаходяться в міськвідділі міліції, де вже з’ясували причетність родинного «дуету» до аналогічної крадіжки в цьому ж супермаркеті минулого тижня. 

Пані Олена мешкає в одному з сіл Середино Будського району. В Шостку приїздить на ринок, за товаром. Цього разу приїхала зі своєю 23-річною донькою Катериною. Обидві жінки нічого підходящого для себе базарі не знайшли, тому з порожніми руками і поганому настрої вирушили до залізничного вокзалу, щоб їхати додому. Проходячи повз нещодавно відкритого супермаркету «АТБ» вони вирішили зайти і купити хліба та солодкої води, а заодно роздивитися, що ж це таке «супермаркет».  

Магазин здивував не стільки різноманітним асортиментом, скільки відсутність продавців. Тобто лише на касах сиділи касири, а ось у торговому залі, крім відвідувачів – нікого. Старша з жінок пішла одразу у відділ хлібобулочних виробив, а молодша ходила роздивлялася все інше. Згодом зрозуміла, що до неї немає нікому діла і вона почала ховати під курточку балик, буженину, кофе та інше. «Коли проходила повз каси і вже у дворі серце ледь-ледь не вискочило від страху. Та потім заспокоїлась. Не помітили» – розказує Катерина.

В друге, до „гостинного » магазину жінки завітали через три дні. Схема була така ж: купляли що-небудь не дороге, аби не привертати уваги, а по кишенях розпихували найдорожчі продукти. Та цього разу прорахувалися. Камери відео-спостереження в магазині зафіксували їх минулі «відвідування», тому охоронники вже чекали фіналу цієї історії, щоб узяти панянок «на гарячому». А ті не соромились. Брали балик, кофе, інші продукти харчування та дезодоранти. Коли ж охорона зупинила на виході, зробили безвинне обличчя. Мовляв, нічого не має. Вже потім довелось червоніти, виймаючи викрадене з кишень. За підрахунками власника магазину вартість викраденого товару за два візити «гастролерок» склала майже 400 гривень.

Сьогодні жінки жалкують про заподіяне і виправдовуються тим, що хотіли посідити на Великодні свята за багатим столом. Проте в міліції пояснили, що крадіжки справа не Богоугодна, тому каятися доведеться не тільки в церкві, а в суді, куди буде направлена порушена проти них кримінальна справа.

Т.В. Меняйло
Пом. начальника Шосткинського МВ
ГУМВС України в Сумський області
по зв’язкам з громадськістю та ЗМІ

 

You may also like...