Криминальная хроника Украины на 22.04.2010

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 5 371 заява про злочини. Вжитими заходами 2 388 (44,4%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – чотири вбивства, шість фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, вісім розбійних нападів, 26 пограбувань та чотири факти незаконного заволодіння транспортними засобами.

 За незаконне зберігання зброї затримано 29 осіб. У правопорушників вилучено три пістолети, гвинтівку, два обрізи мисливських рушниць, п’ять одиниць саморобної вогнепальної зброї, гранату, 300 грамів вибухівки та 1 284 набої.

 За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 44 особи, у яких вилучено 16,8 кілограма наркотичних засобів.

 За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 8 362 особи.

 За порушеними кримінальними справами заарештовано 31 підозрювану особу.

 Упродовж минулої доби порушено 31 кримінальну справу за злочинами економічної спрямованості, з них 57 – у сфері службової діяльності, у тому числі чотири – про хабарництво.

 Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 64 дорожньо-транспортні пригоди з потерпілими, у яких 12 осіб загинули та 72 – травмовані.

 В Овідіопольському районі Одеської області 27 березня на території садового товариства у підвалі дачного будинку 61-річного пенсіонера, жителя міста Одеси, було знайдено мертвим 51-річного громадянина без постійного місця проживання та роботи. За висновком судово-медичної експертизи його смерть настала внаслідок травми голови. У результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 24-річного громадянина Республіки Молдови. Попередньо встановлено, що він увечері 26 березня в зазначеному будинку завдав смертельних тілесних ушкоджень потерпілому під час сварки та після спільного вживання спиртних напоїв.

 У місті Макіївці Донецької області 8 березня на вулиці було знайдено мертвою з ознаками удушення 16-річну місцеву жительку, ученицю одного з навчальних закладів. У результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 37-річного раніше судимого місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він увечері 7 березня на вулиці зазначеного міста зґвалтував потерпілу, після чого завдав їй смертельних тілесних ушкоджень.

 У Глухівському районі Сумської області у полі поблизу села Сліпорода 20 квітня було знайдено мертвим із травмою голови 47-річного безробітного жителя зазначеного району. У результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 27-річного безробітного жителя міста Глухова. Попередньо встановлено, що він увечері 19 квітня завдав смертельних тілесних ушкоджень потерпілому під час сварки на ґрунті неприязних відносин.

 У місті Алчевську Луганської області 19 квітня на околиці міста Алчевська у лісосмузі було знайдено мертвими з ножовими пораненнями двох громадян, віком 35 та 29, обидва без певного місця проживання і роботи, один раніше судимий. У результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали двох 45-річних місцевих жителів, без постійного місця роботи, один з них раніше судимий. Попередньо встановлено, що вони вночі 18 квітня на околиці зазначеного міста в лісосмузі вбили ножем потерпілих під час сварки та після спільного вживання спиртних напоїв.

 У місті Харцизьку Донецької області 13 квітня до міліції звернулася 53-річна місцева жителька, директор комунального підприємства та заявила, що впродовж минулої ночі в селищі Гірному Харцизької міськради на кладовищі невідомі пошкодили пам’ятники на 18 могилах. У результаті оперативно-розшукових заходів за підозрою у скоєному працівники міліції затримали 28-річного громадянина без певного місця проживання та роботи.

 На Кіровоградщині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили службових осіб державного підприємства, котрі в минулому році в актах виконаних робіт завищили кількість виготовлених кріплень для залізобетонних конструкцій, чим завдали збитки державі на суму майже 814 тисяч гривень. Прокуратурою району порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 cт.364 (зловживання владою або службовим становищем) КК України.

МВС України
 

You may also like...