Криминальная хроника Украины на 24.04.2010

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 5 318 заяв про злочини. Вжитими заходами 2 296 (43,2%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів –  три вбивства, два факти завдання тяжких тілесних ушкоджень, п’ять розбійних нападів, 23 пограбування та п’ять фактів незаконного заволодіння транспортними засобами.

За незаконне зберігання зброї затримано 15 осіб. У правопорушників вилучено кулемет, пістолет, гвинтівку, карабін, обріз мисливської рушниці, шість одиниць саморобної вогнепальної зброї та 885 набоїв.

За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 46 осіб, у яких вилучено 39,1 кілограма наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 7 778 осіб.                   

За порушеними кримінальними справами заарештовано 45 підозрюваних осіб.
 
Упродовж минулої доби порушено 183 кримінальні справи за злочинами економічної спрямованості, з них 84 – у сфері службової діяльності, у тому числі сім – про хабарництво.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 63 дорожньо-транспортні пригоди з потерпілими, у яких 10 осіб загинули та 68 – травмовані.

У Народицькому районі Житомирської області 23 квітня у власному будинку було знайдено мертвими з різаними ранами тіла 58-річну господарку та 39-річну місцеву жительку, обидві безробітні. У результаті оперативно-розшукових заходів за підозрою в скоєнні вбивства працівники міліції затримали 48-річного безробітного, раніше судимого співмешканця господарки. Попередньо встановлено, що він в зазначеному будинку бензопилою завдав смертельних тілесних ушкоджень потерпілим під час сварки та після спільного вживання спиртних напоїв.

У місті Попасній Луганської області в результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 40-річного безробітного місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він удень 18 квітня на околиці згаданого міста задушив свою співмешканку під час сварки на ґрунті неприязних відносин.

У Миколаєві 11 квітня до приміщення приватного магазину увірвалися четверо невідомих та пострілом із невстановленого пістолета поранили в ногу 47-річного охоронника вказаного магазину, після чого  відібрали в 58-річного продавця вироби із золота та викрали з каси 1,2 тисяч гривень виручки. Потерпілому медичну допомогу надано без госпіталізації. З місця події вилучено гумову кулю калібру 9 мм. У результаті оперативно-розшукових заходів за підозрою у скоєному працівники міліції затримали чотирьох місцевих жителів, віком від 19 до 22 років, усі без постійного місця роботи.

У Луганській області на околиці одного з селища 23 квітня на пункті пропуску через Державний кордон України в результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали двох громадян Російської Федерації, віком 36 та 31 років. Попередньо встановлено, що вони намагалися вивезти до Російської Федерації, з метою продажу сутенерам для сексуальної експлуатації, трьох жительок Луганської області, віком від 17 до 20, усі без постійного місця роботи.

У місті Кіровоград 23 квітня до міліції по спецлінії “102” зателефонував невідомий та заявив, що в приміщенні УМВС України в Кіровоградській області закладено вибухівку. На час проведення обстеження із зазначеного приміщення було евакуйовано 122 працівників міліції та відвідувачів. Вжитими заходами встановлено, що це безпідставне повідомлення зробила 22-річна місцева жителька (перебуває на обліку в психоневрологічному диспансері).

У Святошинському районі міста Києва працівники міліції затримали 26-річного безробітного місцевого жителя, у квартирі за місцем проживання якого вилучили 2,5 кілограма марихуани та обладнання для виготовлення наркотичних засобів.

У столиці працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили службовця  Державної податкової інспекції в одному з районів, котрий отримав дві тисячі гривень хабара від представника товариства з обмеженою відповідальністю за невжиття заходів реагування на виявлені порушення під час перевірки фінансово-господарської діяльності вказаного товариства. Прокуратурою району порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.368 (одержання хабара) КК України.

На Луганщині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили посадових осіб однієї з селищних ради, котрі впродовж двох останніх років, не маючи відповідного дозволу, на території відокремленого підприємства державного підприємства організували полігон твердих побутових відходів. Унаслідок протиправних дій правопорушників державі завдано збитки на суму понад 4,5 мільйона гривень. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.364 (зловживання владою або службовим становищем) КК України.

На Хмельниччині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили посадових осіб державного підприємства, котрі демонтували металоконструкції з промислового виробництва, які належали виробничо-комерційному підприємству, чим завдали збитки останньому на суму два мільйони гривень. Прокуратурою району порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст.365 (перевищення влади або службових повноважень) КК України.

МВС України

You may also like...